Начало > ICN.Bg Блог > Какво ново > Как да инсталирате безплатен SSL сертификат Let's encrypt

Как да инсталирате безплатен SSL сертификат Let's encrypt

(Обновена: ) | Какво ново

Ако имате сайт, е необходимо да направите всичко възможно, за да го защитите от онлайн атаки. Тези ваши действия също така ще повишат доверието на вашите клиенти към вашия сайт. Най-лесният и сигурен начин е да подсигурите вашия сайт е с безплатен SSL сертификат от ICN.Bg. Представяме ви безплатния сертификат - Let's encrypt, който се инсталира само с няколко клика. Той ви дава възможност да защитите сайта си, да използвате HTTP/2 и да повишите своя Google Rank.

Нека сега заедно да инсталираме Let’s encrypt през контролния панел на cPannel стъпка по стъпка.

Можете да изгледате целия процес по инсталирането на сертификата във следващото видео, или да прочетете подробно какви действия да предприемете в текста по-долу:

Стъпка 1:

Логнете се в контролния панел за управление на вашия хостинг акаунт cPanel. Намерете меню - "Let's encrypt" и кликнете върху него:

let's encrypt button

Стъпка 2:

В тази страница можете да видите всичките ваши сертификати, ако имате активирани такива. Ако някой е изтекъл ще видите „Not Installed”:

not installed button

Практически и технически погледнато можете да инсталирате неограничен брой сертификати на вашия сайт, но това съвсем не необходимо. Ако подлагате сигурността на вашия сайт под съмнение, винаги можете да се свържете с нашите колегите от техническа поддръжка за съдействие и съвет кои сертификати са най-подходящи за защитата на вашия сайт.

Виж повече: Колко SSL сертификата може да се инсталират в един хостинг акаунт?

technical support

След това изберете домейн името, за което искате да издадете безплатен SSL сертификат oт ICN.Bg и кликнете бутона в най-дясно - "Issue Single":

issueanewsertificate

На екрана ви ще се визуализира следният прозорец, който показва съответното домейн име, за което искате да създадете сертификат, ако желаете да добавите допълнителни поддомейни към него и различните начини за валидация:

domains

Стъпка 3:

Кликнете на бутона - "Issue". Ще ви се визуализира следния прозорец по-долу. Той ще ви информира, че вашият нов SSL сертификат е вече инсталиран. Процесът на издаване на сертификата отнеме около минута, защото е необходимо сървърите на Let’s encrypt, да подадем заявка и след което да верифицират вашия акаунт, затова бъдете търпеливи и изчакайте да ви зареди. Трябва да сте наясно, че съществуват различни типове SSL сертификати.

Clipboard03

При клик на бутона View oт лентата с инсталираните сертификати ще видите и пълна информация за вашия нов сертификат:

Clipboard05

Моля, имайте предвид, че всеки сертификат Let's encrypt се издава за период от 90 дни. Веднъж издаден сертификат от контролния панел на ICN.Bg, обаче няма нужда да го подновявате на всеки 90 дни, защото той ще се подновява автоматично.

Let's encrypt може да бъде използван напълно безплатно от всички клиенти на споделен Linux хостинг от ICN.Bg, за плановете Икономичен, Бизнес и Стандартен.

Етикети: #безплатен-ssl-сертификат #инсталиране-на-ssl #инсталиране-на-lets-encrypt #lets-encrypt #безплатен-ssl-сертификат-от-icn-bg

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе