Начало > ICN.Bg Блог > Какво ново > Кой беше най-добрия pitch на StartUp Weekend Mobile Sofia? Интервю с Калин Цеков

Кой беше най-добрия pitch на StartUp Weekend Mobile Sofia? Интервю с Калин Цеков

(Обновена: ) | Какво ново

От ICN.Bg имахме удоволствието да подкрепим поредното осмо издание на StartUp Weekend в София. Вдъхновяващото събитие се провежда по цял свят и вече има над 1500 организирани събития в 726 града, повече от 12 хиляди развити идеи и над 123 хиляди предприемачи, които са го посетили. Целта на събитието е да събере програмисти, дизайнери, маркетинг специалисти, мениджъри и startup ентусиасти, които да развият нов бизнес (startup). На 15-ти май в рамките на 54 13 екипа да развиваха своя бизнес в областта на мобилните приложения. Представяме ви Калин Цеков, победителят в StartUp Weekend Mobile с Navigato

ikalimICN.Bg беше официален хостинг партньор на Startup Weekend Mobile Sofia. Любопитен факт от кухнята е, че именно ние подарихме билета за участие на победителя Калин Цеков. За да разберем малко повече за него и за проекта Navigato, решихме да му зададем няколко въпроса и да разкрием тайните на Navigato!

Това не е първото StartUp Weekend събитие, в което участваш. Разкажи ни малко повече за себе си и за това какво те привлича в този формат.

Казвам се Калин Цеков, занимавам се с компютри и програмиране още от ерата на Правец 8 / Apple II. След пионерските ми разработки в областта на IPTV – early 2005 :) и професионалните ми постижения, както и опита ми с LongRange радиорелейни линии за пренос на TCP/IP, в началото на 2010 година, се захванах с разработка на мобилни приложения, което се превърна в моя голяма страст и бизнес, разбира се. През 2013 година в началото на април месец се проведе поредното издание на SW Sofia, за което бях чул от приятели, че е страхотен адреналин! Oказа се на 1000% вярно, събитиетo беше впечатляващо, а черешката на тортата беше, че екипът, с който участвах, спечели! Изживяването беше невероятно! Първи SW, първо място и победата беше моя! Amazing!

Твоят екип спечели първото място в това издание на StartUp Weekend с приложението Navigato. Очакваше ли, че ще спечелите?

Бях много уверен в себе си. Знаех, че идеята ми е страхотна. Използвах много иновации и свежи неща в платформата и приложението си. Прототипът му сглобих за около 10 часа в събота, а в неделя от 6 сутринта се отдадох на презентацията на продукта. Голямо значение имаше за мен и вече големия ми опит със стартъпи. Знам как да представя нещата си и на какво да наблегна, знам на какво държи журито! Не мога да кажа, че съм очаквал да спечеля на 100%, защото винаги има ИЗНЕНАДИ. Затова е СтартЪП уикенда – изскача някой с размазваща идея и чупи с прототип, но уви този път бях аз, от което съм много доволен!

Разкажи ни за приложението Navigato. С какво то ще впечатли бъдещите си потребители?

Navigato претърпя сериозни ъпгрейди след събитието. Предлагаме услуга, която е изградена изцяло на наша платформа и до днешна дата даже успяхме да пуснем и първи прототип на хардуерно устройство, което работи с платформата! Stay tuned – има малко тайни неща, които сега не мога да споделя преди да са готови!

Има ли интерес към Navigato от страна на инвеститори? Има ли развитие на проекта, след като спечели това издание на StartUp Weekend Sofia?

Има голям интерес от страна на инвеститори, но най-големият успех е това, че кандидатствахме за WebSummit 2015 в Дъблин през ноември и сме ОДОБРЕНИ за ALPHA stage и пийч на събитието. Също така имаме и щанд като изложители по време на събитието. Регистрирани сме вече официално. Дръж се, Elon Musk, идваме :) Развиваме се със скорост, която не съм очаквал и в най-добрите си прогнози!

Изненада ли те с нещо това издание на формата?

Имаше много нови хора, което ме зарадва много! Страшно много!

Би ли участвал отново в StartUp Weekend и защо? Какво те мотивира да участваш отново?

Винаги! Във формата ме привличат емоцията, хората, атмосферата и не на последно място: бизнес нетуъркингът!

Какво би казал на хората с иновативни идеи, които се замислят да участват в StartUp Weekend? Мислиш ли, че това събитие ще им помогне да развият и реализират техните проекти?

Въобще да не мислят, а да грабват билета и лаптопа и gogogogogogo към StartUP Weekend! Благодаря на ICN.Bg за билета, който ми предоставиха! И за подкрепата на всички приятели, колеги, познати и непознати! Очаквайте новини на есен и най-вече след WebSummit в Дъблин!


Oще за събитието:

Журито отреди второ място на приложението Workee, което има за цел да измерва нивото на щастие на хората. На трето място се класира екипът с най-млади участници, които бяха на възраст между 14 и 19 години, с тяхното уникално приложение 5centuries, което ще бъде първата българска историческа игра.

Събитието премина с много усмивки и емоции. Бяха отредени още три специални награди:

За най-добро представяне спечели приложението SKILLD, което има за цел да свърже специалисти от различни сфери.

За най-креативно представяне спечели приложението PIE, с което можете да сканирате баркода на определен продукт и да получите пълна информация за неговото съдържание и най-вече да разберете дали има вредни съставки в него.

За най-социално приложениетo спечели апликацията Need a Buddy, чрез което хора с различни зависимости могат да се свързват един с друг и да обменят опит и съвети.

От ICN.Bg имахме неповторимото удоволствие да се включим като спонсори в този иновативен и вдъховяващ формат и да се запознаем с тазгодишните участници. Пожелаваме на всички тях да реализират своите проекти и да изградят един наистина успешен бизнес!

Етикети: #mobilno-prilozhenie #startup-weekend #sabitie #startup #kalin-tsekov #sastezanie #navigato #pobediteli #networking #mobile

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе