Начало > ICN.Bg Блог > Какво ново > Какво се случи през годината с новите домейн разширения

Какво се случи през годината с новите домейн разширения

Какво се случи през годината с новите домейн разширения

(Обновена: ) | Какво ново

За мнозина от вас Интернет е мястото, където има всичко и това наистина е така. А последната година в интернет се появиха и новите и завладяващи домейн разширения – многобройни, многоцветни, многооооооо – над 1500 нови gTld. Нови, провокативни и креативни, криещи нови възможности за развитие! Домейните ще затвърдят вашия имидж, ще направят вашия бизнес уникален. Всичко в името на това да успеете да се различите от конкурентите си!

Ние от ICN.Bg също взехме дейно участие в новата Ера на новите домейн разширения. Вижте как и защо!

През 2014 . благодарение на ICN.Bg, България стана една от 12-те точки в света, като изпълнихме стриктните изисквания на ICANN за поддържане на новите gTLD домейн имена. Така се превърнахме в основна локация за поддържане на новите домейн разширения. И това не само означаваше, че ние можем да ги предложим на крайните клиенти, но ние хостнахме инфраструктурата на голяма част от домейните, за да са те достъпни за цял свят. Наредихме се редом до VeriSign, Google, Key-Systems и Afilias, а България се нареди редoм до САЩ, Германия и Нова Зеландия.

Как се развиваха домейните през годината и кои са първенците в класацията "Нови домейн разширения":

Най-купуваният домейн от новите gTLD е .xyz с 642 253 продадени домейн имена. За нас специално това остава пълна мистерия...., следван от немския .berlin с 151 278 продадени и действащи вече домейн разширения. Това далеч не ни учудва толкова много, тъй като Германия винаги е била “топ дестинция” за най-продавани домейни - .de с своите близо 16 милиона регистрирани домейна.

Следват домейните .club, .wang, .guru, .photography и дъждовния .london.

gTLD distribution infographic based upon reports for 2014

От стартирането на ерата на новите gTlds до сега, доста от домейните с интересно звучение не получиха този отзив, за който подготвяха широката аудитори. С активни домейни между 7000 и 12000 се нареждат домейните - .estate, .education, .training, .support, .events, .marketing, .equipment, .properties, .management, .consulting, .coffee.


Какво още ще ни предложи Ерата на новите домейн разширения?

Съвсем скоро очакваме в продажба и привлекателните: .work, .world, .forsale, .google, .channel, .business, .youtube, .meme, .network, .pizza, .college, .top, .ceo, .beer.

Ние специално залагаме силно на успеха на част от тях и ще запазим коментарите си за друга част от новоизлезлите домейн разширения. Така или иначе, за всички нас света е шарен и на нас такъв си ни харесва.

Откриваме новите възможности и нови хоризонти. Намерете вашата ... а ние ще ви помогнем с нашата експертиза.

Изборът от вас, домейна от нас!

Етикети: #google #marketing #events #ceo #business #world #youtube #estate #channel #network #novi-gtld #afilias #pizza #properties #education #equipment #verisign #top-2 #work #guru #forsale #website-2 #key-systems #college #icann #management #coffee #meme #beer #photography #consulting #support #training #xyz #domejni

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе