Начало > ICN.Bg Блог > Какво ново > Какво пропуснаха новините да излъчат тази седмица? - Успехите на младите българи!

Какво пропуснаха новините да излъчат тази седмица? - Успехите на младите българи!

Какво пропуснаха новините да излъчат тази седмица? - Успехите на младите българи!

(Обновена: ) | Какво ново

Знаете ли какво се случва в България, докато новините излъчват поредните "жълтини" или поредния епизод на политическа сага? Знаете ли какви успехи жънат наши ученици и питали ли сте се, защо именно тези успехи рядко влизат в праймтайма на телевизиите? Ние от ICN.Bg ще ви "предадем на живо от мястото на събитието" интересни факти от 3 престижни състезания - 10 национално състезание по компютърни мрежи и естествено NASA International Space Apps Challenge 2014.

Да, това не са новини, които биха вдигнали рейтинга на телевизията, но са факти, с които трябва да се гордеем и доказателства за активността, креативността и амбициозността на младото поколение!

3 събития с изключителен национално значение- 10 национално състезание по компютърни мрежи и естествено NASA International Space Apps Challenge 2014.

Участници в събитието NASA International Space Apps Challenge 2014България отново показва, че има характер - За първи път дама грабна 1ва награда в състезанието по компютърни мрежи. Сред 80 участника от цялата страна , от които 15 финалиста, Денислава Шентова , зае първото място. Денислава е 12 клас и е ученичка от от Националната природо-математическа гимназия "Академик Любомир Чакалов". Тя сподели пред нас, че вече е сертифицирана CCNP (професионален сертификат за мрежова сигурност от Cisco), като има правото и да бъде тренер, като с този успех, могат да се похвалят много малко хора на нейната възраст, а сигурно дамите с това постижения се броят на ръка. Денислава е млада, красива и много усмихната, а пред нея се разкриват всички възможности и преспективи, за които помечтае. Второто място бе за Илиян Барзев от Професионалната гимназия по механоелектротехника, Пазарджик, а трети стана Никола Божинов от Технологично училище електронни системи (ТУЕС).

Българските състезатели по компютърни мрежи бележат изключителни успехи и на международните състезания по мрежи през последните години - завоювани първо място през 2013 г., първо отборно място през 2011 г., първо и второ място през 2008 г., трето място през 2007 и 2009 г. Това са истинските новини, които ни карат да се чувстваме горди българи.

Нямаме думи да опишем вълнението си, с което връчихме наградите на тези деца, които заслужават нашия дълбок поклон.

webloz-01А какво се случи на WEBLOZ 2014? И тази година имахме честта наш колега да бъде жури в състезанието. Павел Николов, който не отдавна беше участник в това и много други състезания, вече оценява бъдещите си колеги. За нас е чест, че имаме в екипа си хора, които идват от скамейката на най-изявените и отличени деца в България.


Кой обаче грабна първите места на WEBLOZ 2014?

Уеб програмиране (5-8 клас) - Ясен Георгиев от Правец с проекта си БилетБГ - Дигитализирана продажба на билети грабна първото място. Ясен е 8ми клас, но вече има доста участия и то успешни в родни ИТ състезания.

В същата категория проекта на Радостин Емануилов, Geocaching | Геокешинг, който има за главна цел да изгради знания, умения и компетенции за работа с GPS, да улесни намирането на подходящите за участника геокешове, грабна престижново второ място, а на трето място се нареди проекта на Хрисиан Петков с Онлайн система за тестове

В категория Уеб сайт (5-8 клас) - Първенци в групата са: Емануил Джамбазов и Христо Аврамов от Силистра с проекта Открития на 20-ти век, на второ място е Николета Мишева, която като резултат е само с 1 точка по-малко от първенците, а нейния проект Сугестология описва всичко за иновативния метода на изучаване на чужди езици. На трето място е Велизар Зарков от Тетевен с проекта си Приказки от старите ракли.

В категория Уеб предприемачество - местата грабнаха Димитър Узунов и Здравко Андонов с Relaxis - мобилно приложение, приложението представлява апликация за „смартфон“-и, което с помощта на сензор, измерващ сърдечен пулс, определя ниво на стрес, както и помага за подобряване на дишането и релаксацията на потребителя.

Второто място бе за: Веселин Стоянов с Закарай.ме! Онлайн платформа за споделено пътуване, а третото място зае Божидар Иванов с проект BOSA - book and organize sport activities.

Най-оспорваните категории Уеб програмиране (9-12 клас) и Уеб сайт (9-12 клас) бяха с най-много проекти, както и с най-близки точки между проектите.

Уеб програмиране (9-12 клас): Първото място тук бе за Веселин Стоянов, който грабна награда и в още една категория. Второто место заеха Кристиян Крумов и Виктор Кирилов с проект Система за създаване на презентации "Smartly", а третото бе за Радостин Маринов с Материално програмиране с Capture Script.

Уеб сайт (9-12 клас) - Първенци в категорията са Стоян Цанов и Николай Антонов Миков от Пирдоп с Guitarfish - Сайт, целящ да помогне на начинаещите китаристи и китаристки. На второ място е дама - Ния Митева, която разработва сайт за художника и сценографа Димитър Митев, а третото място е за Янислав Кълвачев с проекта "Пазарджик за вас", който ще има за цел да бъде полезен за всички посетители на града, като информира за неговата история, забележителности, институции и подпомага информацията със снимков материал.

Момичета и момчета, вие сте всичко, от което българския бизнес има нужда - амбициозни и изключително креативни. Пожелаваме ви от все сърце винаги да заемате челните позиции и да развивате идеите и проектите си.

webloz-02 webloz-03 webloz-04

Не мина без силни усещания и най-големия хакатон в света NASA Space Apps Challenge. И тази година участниците допринесоха инициативата с впечатляващите си идеи и проекти.

Финалистите в NASA Space Apps Challenge

В категорията Best Use of Hardware на първо място се класира WED-WEATHER-EMBEDDED-DEVICE, чиято главна цел е да напомни на хората за процеса "Глобално затопляне", като предоставя глобална мрежа от точни атмосферни условия във всяка точка на планетата Земя.

**В категорията Best Use of Data, челна позиция зае приложението LEAF-ZONE, което Ви приканва да направите снимка на листо, за да получите мигновена информация за щетите от озона, болестите, както и за вида на растението. Предизвикателството е да откриете колкото се може повече видове растения.
Целта на проекта е да разкрие мащабността на проблема за озоновите щети.

В категорията People's Choice спечели web приложението NASA-NEX-CLIMATE-CHANGES, което цели улесняване на потребителите, които се нуждаят от визуализация на промените в температурата. Това web приложение показва промените на времето в САЩ, като се основава на изменението на набора от данни на NEX-DCP30.

Горди сме с отборите, които достойно ще представят България. Пожелаваме им успех и още зашеметяващи постижения в глобалната надпревара на NASA International Space Apps Challenge 2014!

награждаване на NASA Space Apps Challenge NASA Space Apps Challenge NASA Space Apps Challenge награждаване NASA Space Apps Challenge финал

Радваме се, че и тази година подкрепихме именно тези състезания. Те носят духа на новаторството, духа на успеха и на вдъхновението. За нас организатори и участници е истинска чест да бъдем редом до вас, защото за нас вие сте светлото бъдеще, което ни очаква!

[nasa-cert

А ние съвсем скромно :) получихме и сертификат за "Galactic Problem-Solver". Благодарим на организаторите на International Space Apps Challenge.

Етикети: #webloz-2014 #kompyutarni-mrezhi #ueb-prilozheniya #nasa-international-space-apps-challenge #nasa #hakaton #uchenicheski-sastezaniya #sastezaniya #mezhdunarodni-sasatezaniya-po-mrezhi #postizheniya-v-it-sferata #ueb-predpriemachestvo #10-natsionalno-sastezanie-po-kompyutarni #uspehi #ueb-programirane #vazmozhnosti-i-perspektivi #postizheniya #uchenitsi #naj-izyavenite-i-otlicheni-detsa-v-balgar #ueb-sajt

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе