Начало > ICN.Bg Блог > Какво ново > Какво ново в потребителския ви акаунт: Статистика за домейна ви и няколко полезни SEO инструмента

Какво ново в потребителския ви акаунт: Статистика за домейна ви и няколко полезни SEO инструмента

Какво ново в потребителския ви акаунт: Статистика за домейна ви и няколко полезни SEO инструмента

(Обновена: ) | Какво ново

Създаването на уеб сайт е първата стъпка за успешно онлайн присъствие. Но за да бъдете успешни в интернет пространството е необходимо да оптимизирате сайта си и да се уверите, че той излиза максимално напред в резултатите от всяка търсачка. За да сме ви полезни и да ви улесним, решихме да интегрираме няколко полезни инструменти в потребителския ви акаунт - статистика за представянето на домейна ви в онлайн пространството, за посещаемостта на сайта ви и външни линкове, насочени към него. А ето и какво ново можете да откриете в потребителския ви акаунт:

Основна информация за домейна

Показва локация на домейна, посредством информация на база на IP адреса на сървъра.

Google Page Rank

Page Rank е алгоритъм на търсачката Google, който определя къде в резултатите от търсенето да се появи вашия сайт. Той представлява своебразен начин за измерване на важността и тежестта на вашия сайт спрямо Goolge. Работи на принципа на измерване на броя и качеството на линковете към вашата уеб страница. Това не е единствения алгоритъм, който определя позицията ви в резултатите от търсенето, но е най-познатия.

Всеки уебсайт може да получи Page Rank оценка по скалата от 0 до 10. Сайтове с оценка 10 имат най-голям обем външни връзки, водещи към тях от всички сайтове в мрежата. Най-добрите сайтове в мрежата получават автоматично оценка 10 определят критерия. Google.com и Facebook.com, например са с ранкинг 9. Page Rank 5 означава, че имате добро количество качествени линкове, водещи към сайта ви. 3 и 4 са показател, че има над какво да работите. А чисто нов сайт, който тепърва стартира обикновено има ранг 0.

Индексирани страници

Общият брой страници на вашия сайт, които са индексирани от Google.

Alexa статистика

Daily Global Rank Trend - графика, която показва изменението на дневния Page Rank на домейна в Alexa през последните 3 месеца.

Daily Reach (per million) - показва колко уникални посещения има вашия сайт на базата на всички интернет потребители по света, измерено на един милион. Т.е. ако в графиката за днес виждате, че е измерен reach 300, това означава, че на всеки 1 милион интернет потребители по света, 300 са посетили сайта ви.

Daily Pageviews (per million) - показва колко страници от вашия сайт са били преглеждани от интернет потребители. Тук пресмятането пак е в съотношение към един милион и означава, че ако в графиката пише 30, на всеки 1 милион прегледани страници в глобалната мрежа са били прегледани 30 от вашия сайт.

Социални мрежи

Индикира какви връзки има от различни социални мрежи към вашия сайт.

Website репутация

Предоставя информация, дали даденият домейн присъства в 29 на брой блеклисти (blacklists) като SpamhausDBL, MyWOT, GoogleSafeBrowsing, Avira и др. Ако домейнът бъде засечен в някой блеклист, панелът ще го покаже с линк за повече информация.

Етикети: #google #akaunt #ueb-stranitsa #sajt #hosting #potrebitelski-akaunt #unikalni-poseshteniya #indeksirane #page-rank #link #statistika #domejn-statistika #poseshteniya #statistika-za-domejna #domejn #linkove #tarsachka

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе