Начало > ICN.Bg Блог > Какво ново > 11-то Национално състезание по компютърни мрежи за ученици

11-то Национално състезание по компютърни мрежи за ученици

11-то Национално състезание по компютърни мрежи за ученици

(Обновена: ) | Какво ново

Над 70 млади ентусиасти от цялата страна се събраха в сградата на ФМИ на Софийския университет на 18 и 19 Април тази година, за да участват в единадесетото национално състезание по компютърни мрежи за ученици от 8 до 12 клас. Събитието бе организирано съвместно от Министерство на образованието и науката, Софийски университет „Св. Климент Охридски“ – Факултет по математика и информатика и Българската асоциация на мрежовите академии (БАМА). Много от участниците са курсисти в Сиско академии, други изучават мрежови технологии в средното си образование, а трети самостоятелно търсят своя път към ИТ комуникациите.

За поредна година ние от хостинг компания ICN.Bg имахме удоволствието да подкрепим събитието и даровитите ученици в България. За нас беше удоволствие да подпомогнем и спонсорираме състезанието, което дава шанс на много млади таланти да намерят своето място в областта на компютърните мрежи.

Състезанието се проведе в два кръга - теоретичен тест за всички ученици и практически казус на Packet Tracer за 15те финалисти. За подготовката на теоретичния тест и практическия казус специалистите от ФМИ на СУ „Св. Климент Охридски” ползваха материали от световно признатата програма “Сиско мрежова академия”.

Победител в състезанието стана Емил Дудев, следван от Христо Войнски и Недко Бошкилов, всички от отбора на Технологично училище електронни системи към Технически университет ТУЕС. Състезателите от ТУЕС окупираха първите 6 места в класирането и то получи наградата за най-добре класирало се училище – рутер, любезно предоставен от спонсорите.

награждаване BANAнаграждаванe BAMA 2

Дванадесетокласниците, чиито резултати са над 5,50 , получават правото учат във Факултета по математика и информатика на СУ „Св. Климент Охридски“, като тази оценка им се признава за резултат от кандидат-студентски изпит по специалността.

Официален гост на събитието беше Ваня Кастрева, заместник-министър на образованието и науката, която поздрави финалистите и окуражи класиралите се на по-задни позиции с думите, че всяка загуба е ново предизвикателство и пожела на всички бъдещи успехи. Повече информация за това как протече състезанието можете да видите на официалната страница на БАМА.

На юбилейното десето издание на състезанието миналата година първо място взе ученичката от Националната природо-математическа гимназия „Академик Любомир Чакалов“ Денислава Шентова. Председателят на Българската асоциация на мрежовите академии – Теодора Борисова, пожела и занапред сред финалистите да има повече представители на нежния пол, които да умножат нейния успех.

Българските ученици постигат големи успехи на национално и световно ниво, като през 2011 година успяха да се класират на първо място на международното състезание в Букурещ - Networking Academy Games, а през 2013 Стефан Николов спечели международното състезание по мрежи International NetRiders. Ние от екипа на хостинг компания ICN.Bg ще продължим да подкрепяме младите умове в България и ще пожелаем на всички участници бъдещи успехи и реализация в проектирането, изграждането и поддръжката на компютърни мрежи.**

Етикети: #bama #mladi-talanti #kompyutarni-mrezhi #hosting #sofijski-universitet #fakultet-po-matematika-i-informatika #natsionalno-sastezanie #finalisti #uchenichesko-sastezanie #balgarska-asotsiatsiya-na-mrezhovite-aka #fmi #sastezanie #uchenitsi

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе