Начало > ICN.Bg Блог > Какво ново > Изживей мобилната революция - управлявай бизнеса си мобилно

Изживей мобилната революция - управлявай бизнеса си мобилно

Изживей мобилната революция - управлявай бизнеса си мобилно

(Обновена: ) | Какво ново

Говорим за мобилната революция от няколко години насам. Но днес, когато можем да напишем този пост от таблета или мобилния си телефон, седнали в дъждовния следобяд в софийско кафене, осъзнаваме, че тя е факт, дори в България, където нещата винаги се случват със закъснение.

1logo-350px-transperant

Днес е все по-лесно да ползваме Интернет навсякъде и по всяко време, особено с навлизането на 4G LTE технологията, която М-тел вече тества в пилотната си мрежа, а конкурентите няма да закъснеят. В края на миналата година броят на продадените смартфони надмина броя на продадените компютри. Все повече смартфони, продавани в САЩ и Скандинавските държави са с вградена LTE технология - тук до няколко години ситуацията ще е същата. Мобилният интернет скоро ще бъде все по-достъпен на национално ниво, а добрата новина е, че законодателно се мисли как тази услуга да бъде максимално достъпна и за Европа, без роумингът да ни струва цяло състояние.

Колко от вас, четящи тази статия имат смартфон? Или я четат през смартфон. Фактите сочат, че 25% от продаваните мобилни телефони са смартфони. Andoid настъпва все по-мощно, като по последни данни изпреварва потреблението на iOS в Щатите. Ако майка ми прекарва над час на ден, ровейки се в нета, тогава няма да се учудите, че през над половината от времето телефонът не е телефон, а е мобилни игри, сърфиране в интернет, музика, и-мейл или SMS.

И това далеч не е всичко. Все повече хора се чувстват изгубени без Google Maps и не биха влезли в заведение, без да прочетат препоръките в Yelp, Foursquare или TripAdvisor. Приложенията за локационни услуги, добавена реалност, четци за кредитни карти, редактори за снимки, Facebook и Twitter и много много други, дават персоналния облик на мобилните ни устройства, така че да имаме нужния инструмент за всякакви ситуации. А да имаш цялата тази информация в джоба си и цялото технологично забавление на върха на пръстите си, вече значи много.

Възможностите да имаме целия достъп на света до всичко и то когато ни потрябва, а не когато се излъчва по някоя медиа, неминуемо води до промяна в мисленето. Времето ни не се маркира от необходимостта да сме някъде в даден час, защото можем да сме там виртуално; не трябва да си строен през телевизора в 8.00, за да гледаш новините - може да си навсякъде.

Тази промяна в мисленето и това максимално насищане на времето води но промяна и в начина, по който управляваме бизнеса си. Отговорът на важен и-мейл може да стане и от асансьора; за да разрешите проблем от плажа, не е нужно да носите целия си офис със себе си; за да редактирате, пращате и получавате важни документи, не трябва да ходите на работа. Вашият офис е в джоба ви.

Например, замислете се за това как разрешавахте проблемите си с хостинга преди време. Звъните на поддръжката ни, влизате в уеб-базирания контролен панел или през API. Всеки от тези начини, колкото и да е бърз и персонален, все пак отнема известно време. А ние искаме да ви спестим максимално време, така че да мислите преди всичко за своя бизнес. Затова един ден, ударени от гения и вдъхновени от мобилната революция, решихме да създадем мобилно приложение, през което да управлявате хостинга си навсякъде и по всяко време.

Накратко, новият app Cloud Control разполага с Dashboard, през който преглеждате цялата инфраструктура, статистиките за заетия ресурс и последните логове на процесите в облака. Най-значимата функционалност е т.нар. LoadBalancer, който събира най-важната информация на един екран, откъдето може да контролирате всеки сървър. Именно чрез тази функционалност можете да скалирате ресурса в реално време, да спирате и пускате необходими услуги почти със скоростта на мисълта, само с един клик.

И накрая, мобилната революция може би е плашеща за много хора, които вярват, че когато през 2020 в света има 50 милиарда свързани устройства, улиците ще са опасани в кабели и ще сме заринати в железария, чипове и платки. Ние вярваме, че мобилната революция и "Свързаното общество" ще ни позвилят да получим максимален достъп до възможности за сътрудничество, иновации и творчество. Защото всички заедно сме много по-умни от всеки от нас.

Етикети: #android #2020 #mobilna-revolyutsiya #smartfon #app #svarzano-obshtestvo #50-billion-connections #smartfon-prilozhenie #mobilen-intrnet

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе