Начало > ICN.Bg Блог > Какво ново > ICN.Bg с втори дата център в България!

ICN.Bg с втори дата център в България!

ICN.Bg с втори дата център в България!

(Обновена: ) | Какво ново

Ние знаем колко важно е за вас онлайн присъствието и непрекъсваемостта на вашите услуги онлайн. Искаме да ви представим нашия втори дата център от клас Tier 3 в град Монтана. В него можете да разположите своите онлайн проекти, да запазите отдалечено бекъп копие на платформите си или да бъде изградено за вас персонализирано Disaster Recovery решение, с което да подсигурите своите системи. Повече за новата точка на присъствие на най-технологичната хостинг компания в България ICN.Bg прочетете по-долу!

През последните месеци Telepoint изградиха втори неутрален център за колокация в град Монтана, който е поредната стъпка в развитието на иновативната българска компания и доказва, че страната ни се превръща в още по-атрактивна дестинация за управление на локален и международен бизнес.

Град Монтана не за първи път се доказва като развиващ се технологичен център в България и в бъдеще има възможността да се превърне в един от най-значимите IT hub-ове на Балканския полуостров. Именно затова от компания ICN.Bg за бърз и сигурен хостинг избрахме да разположим нашия втори Support център в Монтана още през 2015г. По този начин ние подсигурихме по-добро обслужване на нашите клиенти, дадохме още по-голяма гаранция за непрекъсваемостта на процесите и гарантирахме надеждни уеб хостинг услуги.

За изграждането на втората локация, където нашите клиенти могат да хостнат своите проекти в България, избрахме отново нашия доверен партньор Telepoint. В техния колокационен център в Монтана разположихме новата ни инфраструктура и изградихме Disaster recovery архитектура за нашите клиенти. За целта използваме директна оптична свързаност между двете локации, подсигуряваме непрекъсваемост на услугата и отговаряме на всички международни стандарти и добри практики.

Disaster recovery технологията не е новост за България, но не се използва често при подсигуряване на онлайн присъствието на малкия и среден бизнес. Но за развитите страни DR решенията са задължителна част от IT стратегията на всяка компания. ICN.Bg предлага от години такава услуга за своите клиенти, но с отварянето на нашия втори дата център, имаме възможността да подготвим още по-бързо и ефективно отдалечена DR инфраструктура за всеки бизнес с различни хостинг изисквания и нужда от персонализация.

ICN.Bg е единственият хостинг доставчик, който предлага две точки на присъствие в България, в колокационни центрове, работещи с последно поколение технологии и със сървърно оборудване спрямо международните стандарти за качество и сигурност. През последните две години направихме множество инфраструктурни подобрения и промени – подменихме изцяло мрежовите компоненти, внедрихме enterprise клас DDoS защита, IPv6 и до няколко месеца всички наши клиенти на Споделен хостинг ще преминат на новото тройно подсигурено NVMe SSD сървърно оборудване.

Дата центъра в Монтана също е от клас Tier 3 (N+1), който се подсигурява от 3 отделни интернет доставчика и дава гаранция за самостоятелна работа на целия дата център дори без достъп до националната електрическа мрежа.

През 2017 година можем да се похвалим и с това, че от ICN.Bg получихме ISO сертификат 27001:2013 ( Системи за управление на сигурността на информацията), с който доказахме високата степен на сигурността, както на собствената си информация, така и на тази на нашите клиенти.

Подготвяме още технологични новости, с които в скоро време ще изненадаме нашите клиенти!

Етикети: #tier-3 #data-tsentar #nvme #колокационен-център #disaster-recovery #montana #dr #ssd

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе