Начало > ICN.Bg Блог > Какво ново > ICN.Bg подкрепя: Startup Grind - международен предприемачески форум

ICN.Bg подкрепя: Startup Grind - международен предприемачески форум

ICN.Bg подкрепя: Startup Grind - международен предприемачески форум

(Обновена: ) | Какво ново

Startup Grind е част от международния формат на Google for Entrepreneurs, който за първи път в България ще стартира в морската ни столица - Варна. Гост на форума ще бъде Светлин Наков - предприемач, създател на Софтуерния университет и вдъхновител за много млади хора. Споделяйки мисията за развитие и вярвайки, че младите хора имат нужда от подкрепа за бизнес идеите си, ние от 1logo-350px-transperant40-300x102 заставаме зад всички организатори и участници. Международния форум ще се проведе в Beehive - споделеното работно място във Варна. Какво представлява Beehive и още подробности около Startup Grind, прочетете в интервюто с Венелин Венков - управител на Beehivе:

1. Какво представлява Beehive?

Beehive Varna Co-working space е първото във Варна и извън София споделено работно място. Офисът е разположен в центъра на град Варна, недалеко от морския бряг, което го прави лесно достъпен. Това е единственото място в Североизточна България, където можете да наемете работно бюро за определен от вас период без обвързване. Beehive събира група от хора, които работят независимо един от друг, но споделят еднакви ценности и се интересуват от синергията, която се получава при работа със съмишленици и талантливи професионалисти в едно и също пространство. Целта на Beehivе e да предостави на хората едно различно работно място, да събере и обедини идейни и креативни личности със сходни интереси, да бъде среда за ефективно развитие на индивидуални бизнес интереси.

beehive2. Много интересно име сте избрали, което на мен лично ми говори много неща. Каква е вашата символика?

Името всъщност може да бъде преведено буквално като кошер. Нали знаете, че пчелите се събират в кошера и работят по нещо полезно. Всяка пчела има различна задача, но в крайна сметка всички споделят една цел и еднакви ценности. В случая Beehive играе ролята на „кошер“ за талантливите млади предприемачи, ИТ специалисти, графични дизайнери и всички други, които са припознали нашето споделено работно място като една среда, в която могат да развият и реализират своите идеи и проекти, които не са насочени само към икономическа изгода, но в повечето случаи носят и положителна социална промяна.

3. Как се опитва Beehive да промени реалността?beehive2

Освен да предлага удобно и спокойно офис пространство, основната цел на Beehive е да изгради общество от предприемчиви хора, които развиват иновативни проекти в България. За да постигнем това, ние организираме различни обучителни и социални събития като уъркшопи и нетуъркинги. Радващото е, че собственици на различни бизнеси и мениджъри в големи компании с радост идват и споделят опита си с младите хора, които имат желание да останат и да се реализират у нас, а не да заминат в чужбина. В своето начинание ние срещаме широка подкрепа от различни организации и институции – различни фирми, медии, неправителствени организации, университети, училища, общински и държавни структури. Обществото осъзнава нуждата от такива места като средство за развитие не само на младите хора, но и на цялата предприемаческа екосистема. Надявам се съвсем скоро подобни места да отворят и в други по-малки населени места. startup grind 4. Разкажете ни малко повече за събитието, което предстои и което ще се провежда цяла година?

Startup Grind е международен формат на Google за предприемачи, който се е провел в 125 града, в 55 страни по света и в него са взели участие над 100 000 предприемачи. Форматът на Startup Grind е специфичен с това, че първият час от събитието се отделя изцяло за нетуъркинг. Самото представяне на гост-лектора пък е под формата на интервю на живо, в което "водещият" задава въпроси и насочва разговора. Международната инициатива има за цел да мотивира и образова млади хора с бизнес идеи, както и стартиращи компании. Тук утвърдените имена в предприемачеството споделят собствения си опит и разказват как са стартирали своят професионален път и са стигнали до мястото, където са в момента. Концепцията за провеждане на формата във Варна е следната – предвидени са 12 събития с някои от най-известните родни предприемачи и вдъхновители. Първият ни гост е създателят на Софтуерния университет Светлин Наков. Startup Grind е събитие, което се организира благодарение на екип от млади доброволци от три неправителствени организации – Beehive, JCI и AIESEC. След като водещият на формата Стоян Панайотов получи лиценз за събитието в края на миналата година, ние веднага започнахме работа и резултатите вече са на лице.

5. Разкажете ни малко и за вас самия?

Казвам се Венелин Добрев и съм управител на споделеното работно място Beehive. Получих покана за тази длъжност от създателите на споделеното работно място Галин Желязков и Ивелин Иванов. Занимавал съм се с различни проекти в сферата на туризма, комуникациите, предприемачеството, като всички те са били с една насоченост – да направят страната по-благоприятно място за реализация на младите хора. В момента имам възможност да правя това благодарение на дейността на Beehive и на страхотният екип от млади, мотивирани хора, които работят заедно с мен.

Ние от 1logo-350px-transperant40-300x102 сме убедени, че Startup Grind поставя основата на подобни събития, създавайки среда за нови идеи и развитие!

Етикети: #inovativni-proekti #predpriemacheska-ekosistema #sreda-za-efektivno-razvitie #spodeleno-rabotno-myasto #beehive #vdahnoviteli #startup-grind #predpriemachi #biznes-idei #sotsialna-promyana #startirashti-kompanii #icn-bg #sredstvo-za-razvitie

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе