ICN.Bg подкрепя: Silicon Drinkabout Sofia - събитието за предприемачи и ентусиасти (Интервю със Стоян Ангелов))

ICN.Bg подкрепя: Silicon Drinkabout Sofia - събитието за предприемачи и ентусиасти (Интервю със Стоян Ангелов))

Silicon Drinkabout Sofia е събитие, на което може да се запознаете с предприемачи, Startup съмишленици и да обмените идеи за иновативен бизнес или продукт. Срещите се провеждат в неформална обстановка, което позволява лесна комуникация сред участниците. Какво повече разказа за събитието съорганизатора на събитието Стоян Ангелов, прочетете в интервюто:

1. Сподели ни какво представляват тези така интересни срещи, които събират изключително млади и амбициозни хора?

Срещите са всеки петък в различно заведение в центъра на София вече година и три месеца.

В съвсем неформална обстановка на по питие, проактивни хора, които се занимават или искат да се занимават с предприемачество идват, за да обменят контакти, идеи и опит.

2. Как се роди иii_14b16aee8b0d0f64-smдеята за този формат на “не ангажиращо питие с интересни хора след работа” - надявам се, че това не те обижда. Може да редактираш. Просто търсих какво е събитието в моето съзнание.

Не, дори е доста добро определението ти :) Отдавна мислех да създам нетуоркинг събитие за активни, готини хора и след едно от пътуванията ми до Лондон преди 2 години, заедно с моят съорганизатор Никола Янев попаднахме на събитието Silicon Drinkabout London. Там за няколко часа се срещнахме буквално със стотици предприемачи, които бяха там, за да се запознаят със себеподобни :) както и да търсят хора, с които да работят, партнират, получават обратна връзка за идеите си. В същото време да прекарат добре петък вечер. Реално на следващият ден вече бяхме при организаторите ( колоритните 3 Beards ) и уговорихме как можем да станем част от бързорастящата мрежа от локални събития. На 22-ри ноември 2013 г. стартирахме заедно с New York, Toronto и Saulo Paulo, като дори успяхме да влезем в световноизвестния сайт Techcrunch със статия, позиционирайки София като едно от местата с бързоразвиваща се Startup екосистема. ( http://techcrunch.com/2013/11/13/3beards/ )

3. Трудно ли е да пиеш всеки петък вечер с толкова много хора?ii_14b16aee5ef2d509-sm

Ха-ха-ха! За някой може да е трудно - за мен е една изключително зареждаща вечер и атмосфера, където срещам прекрасни проактивни хора! Точно обратното - нямам търпение да дойде петък вечер! :)

Между другото всеки може да дойде на събитията - достатъчно е да види къде се случват те във Facebook групата ни, както и в уебсайта .

4. Какво за теб е най-ценното в тези срещи?

Срещите действат изключително мотивиращо за всички присъстващи, защото както споменах и по-горе хората срещат себеподобни активни и креативни хора. Петъчните срещи карат хората да се чувстват една общност и ги мотивират да продължават да действат с пълна сила! :)

5. Заii_14b16aee669dac15-smщо смяташ, че идват все повече и повече хора?

Както отговорих и на горният въпрос - средата, която се образува от активни, мотивирани и амбициозни хора е нещото, което зарежда всички присъстващи и ги мотивира още повече. За мен това е основата, която кара хората да дойдат отново, както и да препоръчат на други релевантни хора събитието.

6. Как ще опишеш профила на идващите на срещите?ii_14b16aee608e95b4-sm

Активни и проактивни хора, търсещи среда за развитие и контакти. Хора, търсещи обратна връзка за идеите и проектите си, както и приятна компания. :)

7. Разкажи ни за себе си и с какво друго се занимаваш?

В момента мултитасквам по няколко основни направления. Развиваме организацията Start It Smart и Start It Smart | Pre-Accelerator. Silicon Drinkabout събитията са мое хоби, с което се старая да помагам на развитието на предприемаческата среда. Миналата година стартирахме собствена парти компания FLY EVENTS , където правим партита за 1000 - 3000 човека. Също така имам няколко софтуерни проекта, които развивам с партньори Infozone.bg и др. Повече за активностите ми: www.about.me/StoyanAngelov и Twitter: @StoyanAngelov .

Ние от 1logo-350px-transperant40-300x102 вярваме, че предприемаческия дух трябва да се подхранва с нови идеи, запознанства и знания! Ето затова ви очакваме на 30.01, където ще присъства част от нашия екип, за да се запознаем и обменим опит!

ii_14b16aee9459b70e-sm

Етикети: #startup #silicon-drinkabout-sofia #startup-ekosistema #razvitie #ambitsiya #predpriemacheska-sreda #predpriemachi #proaktivnost #icn-bg #motivatsiya