ICN.Bg на гости на НПМГ "Акад. Л. Чакалов"

ICN.Bg на гости на НПМГ "Акад. Л. Чакалов"

Тази седмица имахме удоволствието да бъдем сред поканените гости на Деня на отворените врати в Национална природо-математическа гимназия "Акад. Л. Чакалов" по случай патронния празник на гимназията. За нас беше удоволствие отново да се срещнем с изключително талантливи деца, които представиха своите IT разработки и проекти. Можем само да се поклоним пред таланта, активния дух и жаждата за знания на учениците. Представяме ви част от проектите:

Chemisolver - софтуер за решаване на задачи по химия, визуализиране на химични реакции посредством 3D Studio max.

Homebox - това е система "Домашен иконом", работеща на базата на инфраред за управление на устройства в домакинството - телевизор, климатик.

Westmoon - 3D игра с елементи на western.

Geosolve - софтуер за решаване на задачи по геометрия. Разработено е и мобилно приложение, което превръща снимката на чертеж, направен на ръка в качествен чертеж. Тук може да научите повече за проекта - marinshalamanov.com

FТrade - софтуер за търговия на валутната борса. Изготвят се прогнози за динамиката на валутните курсове.

Myschoollib - онлайн библиотека. Всички книги се добавят в база данни и потребителите могат да търсят онлайн, виждайки кои книги са взети и кои са свободни, а също така и да правят заявка за книга. Проектът вече се използва в гимназията за по-добра организация на библиотеката.

Мечтайте смело и летете високо! Покорете нови върхове, без да се ограничавате!

1logo-350px-transperant40-300x102 помага на българското образование, чрез проекта BGSchool.bg, предоставяйки безплатен хостинг на всяко училище и всеки ученик, който желае да се развива в IT сферата. Винаги сме подкрепяли и ще продължаваме да подкрепяме тези млади и амбициозни хора, които вземат участие на НОИТ, Националния есенен турнир по информационни технологии „Джон Атанасов“ , NASA Space Apps Challenge, WEBLOZ 2014 и 10-то Национално състезание по компютърни мрежи и Академия за софтуерна разработка на Ясен Георгиев.

[gallery columns="4" ids="1007434,1007433,1007432,1007421"]

Етикети: #bgschool #mobilno-prilozhenie #onlajn #softuer-za-targoviya #it-razrabotki #onlajn-biblioteka #upravlenie-na-ustrojstva-v-domakinst #icn-bg-podkrepya #natsionalna-prirodo-matematicheska-gi #npmg #icn-bg #bezplaten-hosting #softuer-za-reshavane-na-zadachi #softuer