Начало > ICN.Bg Блог > Какво ново > Google Chrome ще предупреждава потребителите за бавни сайтове

Google Chrome ще предупреждава потребителите за бавни сайтове

Google Chrome ще предупреждава потребителите за бавни сайтове

| Какво ново

Chrome браузърът ще санкционира всички уеб сайтове, които зареждат бавно!

В средата на миналата година с пускането на версия Chrome 68, Google дадоха ясно да се разбере, че са насочили всичките си усилия в това да направят високото ниво на сигурност в интернет стандарт. Тогава технологичният гигант обяви, че всички уеб сайтове, които нямат инсталиран SSL сертификат, ще бъдат санкционирани както следва – по-нисък ранкинг и индикатор “Not Secure”, който да подскаже на потребителите, че се намират на незащитена страница!

Повече по темата: Chrome 68: Как ще се отрази новият Security update на бизнеса ви?

След промените в сигурността, изглежда че Google са готови да атакуват и друг голям проблем за всички потребители – бавно зареждащите сайтове! Според последната публикация на Chrome екипа, компанията работи върху изграждането на badge система, която да идентифицира и маркира сайтовете спрямо тяхната бързина на зареждане.

„В бъдеще, Chrome може да дава ясна индикация на потребителите дали даден сайт зарежда бързо или бавно. Тези индикатори може да бъдат под различни форми и планираме да експериментираме с различни опции, за да определим кои са тези, които носят най-много стойност на потребителите.“ - Addy Osmani, Ben Greenstein и Bryan McQuade, част от Chrome екипа.

С други думи, Chrome браузърът ще оценява скоростта на даден сайт спрямо неговото представяне назад във времето. Сайтовете, които зареждат бавно, ще бъдат маркирани от Google като такива и ще им бъдат сложени ясни маркери, които да информират потребителите, за представянето на уеб страниците. Също така, екипът на Chrome обмисля да вземе в предвид и устройството, през което даден потребител достъпва някой уеб сайт, както и мрежовите условия.

Що се отнася до самите маркери, които ще индекират скоростта на зареждане, от Google все още не са определили какви ще бъдат те. В публикацията им се говори за експериментиране с няколко възможни варианта – в URL полето да се показва зелена или червена лента, спрямо скоростта на дадения сайт или съобщение, което да се показва на екрана, когато потребител попадне на бавно зареждаща страница!

Google Chrome Identifiers

Едно нещо, което ни направи впечатление от блог поста на Google е, че всички тези промени са в процес на тестване. Все още никой не се ангажира с точна дата или Chrome версия за влизане в сила на badge системата. Това ни кара да мислим, че Google все още обмислят как да имплементират новата система по най-добрия начин.

Това, разбира се, са страхотни новини за всички собственици на уеб сайтове, които до момента не са обръщали внимание на скоростта на зареждане на сайтове им. Съветваме ви да не чакате последния момент, тъй като и без да мине гореспоменатият update, скоростта е важен ранкинг фактор за Google, както и за преживяването на вашите посетители.

Ние от хостинг компания ICN.Bg винаги сме се старали да предоставяме хостинг услуги на нашите потребители, които да оптимизират представянето на сайтовете им. Затова във всички хостинг планове сме интегрирали кеширащи инструменти и използваме NVMe SSD дискове.

Ако имате нужда от съвет за оптимизацията на вашия сайт, ние сме на среща!

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе