Начало > ICN.Bg Блог > Какво ново > Етичният отговор на проблема с изоставените деца не е отвъд бизнеса

Етичният отговор на проблема с изоставените деца не е отвъд бизнеса

Етичният отговор на проблема с изоставените деца не е отвъд бизнеса

(Обновена: ) | Какво ново

Днес е един от най-красивите дни в годината - ден, в който празнуваме радостта, чистотата, невинността, игривостта и щастието в детските очи. Навръх Деня на детето искаме отново да ви припомним за нашата инициатива да подадем ръка на деца в риск, с която се опитваме да помогнем хиляди български деца изобщо да не бъдат изоставяни.

За нашите деца

За да си представите защо ние в ICN.Bg се трогваме от историите на тези деца, от тъгата в очите им и се вдъхновяваме от факта, че има как да помогнем със собствени сили, ще ви разкажем за нашите мотиви и нагласи. Ако ни питате защо го правим, ще ви кажем накратко: „За да се справяш добре, трябва да правиш добро.“

В името на нашите деца и в името на нашето бъдеще
Нека ви разкажем повече за каузата, която подехме съвместно с фондация „За нашите деца“. Тя цели да популяризира приемната родителска грижа и предотвратяването на изоставянето на бебета още в родилния дом.

С кампанията за превенция на изоставянето на деца целим далеч по-голяма ефективност от това просто да дарим средства – искаме да популяризираме дейността на фондациите като „За нашите деца“, да допринесем за това обществото да е наясно какви са проблемите. Но най-много желаем да създадем знанието, че да помогнеш не е никак трудно и че проблемите в крайна сметка са разрешими. Да, ще го кажем отново, проблемите с изоставени деца са решими и бизнесът не може да стои встрани.

Това, което можем да направим ние - ще дарим 5% от всяка нова поръчка за хостинг на фондацията. Събраните средства ще се използват за закупуването на пакети за новородени. На пръв поглед тази помощ може да ви се стори елементарна, но тя е безценна за младите родители в безизходица, които са изправени пред липса на средства, условия за отглеждане и помощ от роднини. Представете си една млада майка, изправена пред дилемата да изостави следването си, да бъде изгонена от университета и общежитието, да бъде отхвърлена от семейството си или да загуби работата си. В този момент именно практическата помощ е ключова, за да натежат везните в ползва на това тя да задържи детето.

Екипът ни е убеден, че етичният и отговорен подход към този проблем съвсем не е отвъд бизнеса. Напротив, сериозното отношението към него включва далновидна и прагматична мисъл за бъдещето на страната, съзнание за това, че помагайки на каузата да няма изоставени деца днес, ние инвестираме в качеството на обществото.

Корпоративна отговорност – отвъд обичайното даряване на средства; впрягане на собствен ресурс
Убедени сме, че най-добрият начин да се помогне на каузи е не просто даряване на средствата, а правилното използване на собствените ресурси, които така или иначе са налични. Както знаете, ние предоставяме хостинг услуги и ако през периода на кампанията продажбите ни се увеличават с да речем 2,5%, с радост даряваме още толкова в името на каузата. Обичаме проекти, в които всички са удовлетворени - това е най-добрият начин да постигнем максимален ефект.

Социални каузи в социалните медии
Възможността за отвореност и прозрачност, която Интернет дава, е другият стълб в политиката ни. Според нас световете на социалната отговорност и социалните медии се преплитат. Днес компаниите не съществуват в силоза на своите продажби, клиенти и бизнес планове – необходимо е отваряне на перспективата, обръщане навън към средата, в която фирмите съществуват, и активно взаимодействие с нея. По този модел, без да пренебрегваме значението на комуникацията лице-в-лице, съвместната ни кампания с фондация „За нашите деца“ се случва предимно в Интернет, защото вярваме, че в Интернет добрите каузи пътуват най-лесно.

Има много начини фирмите ни да бъдат социално отговорни. А как във вашата фирма се адресира корпоративната социална отговорност? Какви каузи най-често инициирате – екология, оптимизиране на градската среда, борба с бедността, затлъстяването, или проблемът с бездомните кучета?

Етикети: #za-nashite-detsa #fondatsiya-za-nashite-detsa #korporativna-sotsialna-otgovornost #daryavane #pomosht-za-detsa-v-risk #preventsiya-na-izostavyaneto-na-detsa #kauza #daritelstvo

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе