Начало > ICN.Bg Блог > Какво ново > Домейн форум - за бъдещето на Интернет

Домейн форум - за бъдещето на Интернет

Домейн форум - за бъдещето на Интернет

(Обновена: ) | Какво ново

Като част от Унинет, ние в ICN.Bg винаги сме се ангажирали с каузи, свързани с качеството, достъпа и ефективното използване на домейни на кирилица. Повечето от вас знаят, че активно работим за организацията и контрола на Интернет домейни на кирилица от първо ниво.

Затова събития като "Домейн форум" не остават встрани от полезрението ни. На 7 ноември от 9:00 ще бъдем в „Гранд Хотел София“, за да вземем участие и да подкрепим дискусионния форум, организиран от сдружение УНИНЕТ, в което участваме, и РегистърБГ.

Форумът ще бъде полезен за всички от вас, които се вълнуват от темите „Новите Интернет домейни от първо ниво“, „Защита на интелектуалната собственост в Интернет“, „Домейни на нелатински азбуки“ и технически теми като въвеждането на IPv6 протокола, работа с DNSSEC и киберсигурност.

Сигурно няма да искате да пропуснете събитието, на което ще присъстват представители на Интернет-регулатора ICANN, водещи чуждестранни и български компании в областта на Интернет домейните, държавни мъже и хора, от които зависят жизнено важни законодателни решения в страната. Само ще подскажем, че начало на форума ще постави презентация на президента на ICANN, г-н Род Бекстрьом.

За да влезете в тематиката, ще ви припомним, че на последната си среща в Сингапур през юни тази година, ICANN прие програмата за създаване на нови домейни, чрез която от 2012 г. ще започне въвеждането на домейни от първо ниво с произволни имена, като например .sofia, .varna, .cinema или на други езици - .софия, .варна, .кино и др. Това бележи сериозна смяна в посоката на развитие на Интернет от създаването му досега. Ако искате да се запознаете с програмата, процедурата по кандидатстване, сроковете и необходимите средства, елате на Домейн форум.

Участието е безплатно срещу предварителна регистрация. Елате да поговорим за последните новости в Интернет!

Етикети: #sabitie #kibersigurnost #ipv6-protokol #domejni-ot-parvo-nivo #uninet #domejn-forum #icann #domejni-na-kirilitsa

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе