Начало > ICN.Bg Блог > Какво ново > Домейн форум 2012 - най-новото от света на домейните

Домейн форум 2012 - най-новото от света на домейните

Домейн форум 2012 - най-новото от света на домейните

(Обновена: ) | Какво ново

Като водеща хостинг компания с амбиции да предлага най-авангардните и модерни услуги в областта, за втора поредна година ние, като част от сдружение Унинет, организирахме едно от най-значимите събития в нашата сфера - Домейн форум София. Форумът винаги се радва на голяма популярност сред малки и големи фирми в България, сред startup кампаниите и фрийлансърите. Безспорно, това е мястото, където може да чуете най-новото от света на домейните. А този свят е ултра динамичен.

domainforum

За всички, които не присъстваха на събитието, предлагаме кратък обзор на дните на форума. Добрата новина за всички вас е, че скоро организаторите ще публикуват видео от лекциите, което ще разкрие събитието в пълни подробности. Следете сайта, като ние също ще ви напомним, когато клиповете са качени. Във Facebook може да разгледате и снимки от форума от първи и втори ден.

Най-интересното

По време на форума дойде новината от ICANN, че в идните месеци се очаква над 1 500 домейн разширения от първо ниво да бъдат пуснати в Интернет. Тези домейни вече за заявени и регистрирани като GTLDs (Generic top-level domain). Те могат да се изписват на различни азбуки, да съдържат специфични знаци и йероглифи...

Целта на организацията е така да внесе разнообразие в Интернет пространството, като даде възможност за създаване на уникални домейни като .park, .hotel, .google, .sofia и т.н. Тази новост се очаква с голямо нетърпение от нашия бранш.

Вероятно процесът с въвеждането на новите домейни ще доведе и до някои затруднения, като например това, че на пазара ще излязат нови играчи - фирми-регистратори, които да се занимават с тази специфична дейност.

БГ домейнът

За съжаление, не чухме нищо ново по отношение на IDN БГ домейните. Знаете колко важно е България да присъства в този диалог и колко различни мнения има по темата за това дали да имаме домейн на кирилица и какъв да бъде той (.бг, .бул, .блг или друг). Надяваме се, че този въпрос ще намери своето решение съвсем скоро. А какво е вашето мнение по темата?

А вашият бизнес?

Вашият бизнес нуждае ли се от подобни домейни? Смятате ли, че така бихте придали повече уникалност на своя уеб сайт с оглед на потребителските очаквания? Споделете с нас мнението си по тази значима тема за родния Интернет бранш. Благодарим ви.

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе