Начало > ICN.Bg Блог > Какво ново > DNS Управление by ICN.Bg - новата функционалност за лесно управление на DNS записи

DNS Управление by ICN.Bg - новата функционалност за лесно управление на DNS записи

DNS Управление by ICN.Bg - новата функционалност за лесно управление на DNS записи

| Какво ново

Управлението на DNS записите на даден домейн е неразделна част от управлението на всеки онлайн проект. Именно поради този факт, в последните месеци работихме усилено по въвеждането на някои промени свързани с управлението на DNS записите на всички наши клиенти.

От началото на септември месец започнахме поетапна миграция на всички домейни с DNS хостинг към нова функционалност – DNS Управление.

DNS Управление е функционалност, която внедрихме директно в потребителския панел на клиентите ни. До момента, за управлението на записите им използвахме Unicast DNS. С пускането на новия потребителски панел и внедряването на новата функционалност, взехме решението да преминем и към по-добра технология за управление на DNS записи - Anycast DNS.

С интегрирането на Anycast DNS, ние осигуряваме четири DNS сървъра на четири различни локации, като по този начин гарантираме:

  • По-бърз достъп до домейна, използвайки най-близкия сървър;
  • 100% достъпност;
  • Допълнителна защита срещу DDoS атаки.

Освен големия брой нови функции за управление на дадена DNS зона, функционалността ще елиминира и нуждата от използването на два различни контролни панела. До момента, на всички потребители, които имаха регистрирано домейн име при нас, им се налагаше да влизат в cPanel контролния си панел, за да управляват DNS записите си!

С внедряването на функционалността DNS управление това отпадна, като по този начин вярваме, че ще улесним още повече работата на всички наши потребители и управлението на хостинг услугите им при нас.

В момента, за да бъде достъпен панела DNS управление, е нужно потребителят да се впише в потребителския си профил и след това да избере домейн името, чиито DNS записи иска да промени. Веднъж достъпили панела за управление, клиента лесно може да избере неймсървъри, спрямо това, къде се хоства сайта му, както и да актуализира, добавя и изтрива DNS записи.

Открийте подробна информация в нашата помощна статия относно достъпването и използването на функционалността DNS Управление.

След пускането на новия ни потребителски панел в края на 2018г., непрестанно работим по внедряването на нови инструменти, които да подобрят потребителското преживяване на всички наши клиенти. Интегрирането на DNS управление е още една изпълнена стъпка от стратегията ни за обединяването на различни услуги в един контролен панел. И ви уверяваме, че ще продължим да разработваме и внедряваме нови и нови инструменти, с които да ръководите онлайн проектите си още по-лесно и бързо!

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе