Начало > ICN.Bg Блог > Какво ново > ICN.Bg: Безплатна DDoS защита за всички клиенти на Споделен хостинг

ICN.Bg: Безплатна DDoS защита за всички клиенти на Споделен хостинг

ICN.Bg: Безплатна DDoS защита за всички клиенти на Споделен хостинг

| Какво ново

Като доставчик на сигурен и надежден хостинг в България, който специализира в сферата на сигурността, от ICN.Bg направихме още една стъпка към това да осигурим по-приятно и защитено хостинг преживяване на нашите потребители. Можем да се похвалим, че вече всички наши клиенти на Споделен хостинг планове имат активирана безплатна DDoS защита за техните уеб сайтове.

Промяната цели да защити всички потребители на ICN.Bg на Споделен хостинг от опасните DDoS атаки, които могат да навредят негативно, както на имиджа на един онлайн бизнес, така и да причинят материални щети и да доведат до правни последици.

Защо от ICN.Bg защитихме всички наши клиенти на Споделен хостинг от DDoS атаки?

За нас е приоритет да ви предоставим качествена хостинг среда, която да защитава вашия онлайн бизнес. DDoS атаките са едни от най-опасните заплахи над онлайн пространството в последните няколко години. Те атакуват, както малкия, така и големия бизнес, като последиците могат да доведат дори до преустановяването на дейността на една организация. От ICN.Bg отчитаме повишаване на DDoS атаките към нашите клиенти на Споделен хостинг с близо 14% спрямо предходната година. С итегрирането на безплатна DDoS защита за нашите клиенти на Споделен хостинг искаме да гарантираме една по-сигурна и надеждна услуга, която да отговори на съвременните кибер заплахи.

Какво е DDoS атака?

DDoS атаките ( Distributed Denial of Service ) са хакерски атаки, които целят да спрат достъпа на реалните потребители до една онлайн услуга - уеб сайт, платформа, приложение и т.н. Работят като заливат целевата жертва с трафик, информация или заявки, докато каналът, по който преминават данните, се запълни и услугата спре да работи.

DDoS атаката действа по два начина: изчерпване на пропусквателната способност на канала за връзка с интернет или изчерпване на изчислителните ресурси на сървъра (памет, процесорно време, дисково пространство).

Какво са Бот-мрежите и как работят?

Инициирането на една такава атака не е трудно и вашите конкуренти могат лесно и евтино да намерят изградена мащабна бот-мрежа и да заявят DDoS атака, с която да атакуват вашия бизнес. Бот-мрежите се създават, когато милиони компютърни устройства по света се заразят със зловреден софтуер, с чиято помощ те започват да изпращат данни или да изпращат заявки към целевата жертва. Много често нашите смартфони и персонални компютри стават част от такива мрежи без дори да подозираме.

КОИ СА НАЙ-ЧЕСТИТЕ ЖЕРТВИ НА DDOS АТАКИТЕ?

Всеки може да стане жертва на DDoS атаките. Атакуващите често сканират сайтове и приложения за уязвимости, като целта им е да открият начин да спрат достъпа до дадените услуги. Много често са атакувани сайтове на конкуренти и малкия и среден бизнес, които нямат нужната експертиза да се справят с проблема. Споделеният хостинг от своя страна е услуга, която е честа жертва на DDoS атаките, тъй като нейните потребители рядко търсят превантивни методи за защита, с които да се подсигурят. Още повече че ресурсите на Споделен хостинг не са гарантирани и се споделят, като по този начин при евентуална DDoS атака всички потребители, които се намират на този сървър, ще станат нейни жертви.

КАКВИ СА ПОСЛЕДИЦИТЕ ОТ ЕДНА DDOS АТАКА?

Последиците от една DDoS атака често са пагубни за един онлайн бизнес. Много компании не могат да се съвземат, след като биват атакувани от такава атака поради една или друга причина. Често атаката прикрива друго зловредно действие - придобиване на достъп до сайта, триене и сваляне на файлове, кражба на кредитна информация и други. Това води до спад в доверието на потребителите, накърнена репутация, спад в продажбите и пропуснати ползи.

След такава атака често се налага възстановяване на информацията и връщане на бекъп архивни копия на сайта. Налага се оценка на сигурността в компанията и влагане на значителни финансови ресурси в подобряването на защитата на системите.

Какво представлява Radware Defense Pro?

Radware Defense Pro е специализирано хардуерно оборудване, което филтрира трафика към един уеб сайт/приложение/онлайн платформа и на база на адаптивен поведенчески анализ позволява само на реалните потребители да достъпят неговото съдържание. Услугата е включена за вас непрекъснато, като във всеки един момент спира потенциални DDoS атаки. Устройството бе пуснато за всички наши потребители на Споделен хостинг от началото на април месец и след като извърши обстоен анализ на трафика, DDoS защитата вече е активна и работи коректно.

Вземете сега вашия нов DDoS защитен Споделен хостинг от ICN.Bg тук!

Етикети: #DDoS #DDoS-Protectio #cyber-attack #hosting #security

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе