Начало > ICN.Bg Блог > Какво ново > Cloud хостинг – нова, свежа и гъвкава технология

Cloud хостинг – нова, свежа и гъвкава технология

Cloud хостинг – нова, свежа и гъвкава технология

(Обновена: ) | Какво ново

Според анализатори и специалисти в IT сектора, след по-малко от десетилетие, през 2020 г. в света ще има 50 милиарда устройства, свързани към Интернет. Ако го разделите на броя на хората, населяващи земята, ще получите от около 6-7 „свързани устройства“ на човек. Огромни корпорации инвестират милиарди евро и години човекотруд в мега технологии като 4G LTE, които да ни осигурят достатъчно ресурс за огромното количество данни, необходимо за успешната комуникация човек-човек, човек-машина и машина-машина...

При това огромно информационно натоварване все по-голямо значение ще имат облачните технологии. И днес ползваме редица облачни концепции, но в бъдеще мястото им съвсем няма да бъде част само от ИТ сектора, а и от нашето ежедневие. Вече има проекти на дървета, които сами казват кога да ги полеем; умните къщи пазят от битови инциденти; лекарите спасяват човешки живот на километри от мястото на пострадалия; колите сами съобщават на 112 къде сме и че имаме нужда от помощ. И всички тези процеси зависят от бързия пренос на данни.

При тази нарастваща необходимост от гъвкаво и лесно за управление пространство, светкавичен и безпрепятствен пренос на данни, преди близо 3 години ние в ICN.Bg започнахме работа по услугата cloud хостинг. Най-лесно ще си представите клауд концепцията като 100% достъпна, елестична IT инфраструктура, която ви осигурява необходимия за определена цел ресурс – нито повече, нито по-малко. Ресурс, който става достъпен от момента, в който заплатите за него, като плащате само за изразходеното.

Като оставим настрана факта, че облачните технологии решават редица технологични проблеми като липса на гъвкавост, ограничен или неоползотворен хардуерен ресурс, с които ние хостинг провайдърите се сблъскваме всеки ден, преимуществата за потребителите на хостинг услуги са десетки.

На първо място, клауд технологията е гъвкава. Имате възможност да определяте в реално време, тук и сега, нужния ви ресурс – от минимални обеми до най-високите познати досега параметри, без рестарт. Просто увеличавате капацитета от контролния панел и няма граници пред бизнеса ви.

Ресурс с безкраен хоризонт. Облачният хостинг слага край на недостига на ресурс. Клауд хостингът предоставя 100% капицитет във всеки един момент, именно защото е еластичен и лесен за управление. Или 24/7/365 достъпност и надеждност!

Автоматизация за милиони. Благодарение на високите нива на автоматизация при клауд хостинг услугата човешкият фактор, а оттам и вероятността за грешка става минимален. А за вас това значи по-спокойно администриране на сайтове и по-безпроблемна работа.

Край на времето за инсталация. Всички знаем какво значи спешно да ти е необходим сървър. Въвеждането в експлоатация обаче е свързано с време за поръчка и време за инсталация. От друга страна, в облачната услуга часовете се стопяват до минути, в които може да закупите 5GB RAM, 3 процесорни ядра, 100GB хард диск и да инсталирате 5 сървъра.

Спрете да мислете в месечни такси. С клауд технологията си давате шанс да реагирате адекватно при бърз (сезонен, временен или ежегоден) растеж на нуждите си, от което пестите пари за временни, прибързани и недобре работещи или твърде скъпи решения. В дългосрочен план разходите за услугата са по-доброто финансово решение за бизнеси, в които има непредвидимост на ресурсите. Ще обсъдим темата за финансовите преимущества на клауд хостинга в отделна тема съвсем скоро.

Контрол? Не – Cloud Control! Накрая, но съвсем не по значение, за да ви дадем максимална гъвкавост не само по отношение на ресурсите, заплащането и гъвкавостта, а и по отношение на вашата лична мобилност, ние разработихме специално мобилно приложение, с което управлявате своята облачно-базирана инфраструктура по всяко време, където и да сте, направо от смартфона си. Предполагаме, че ще искате да се запознаете в детайли с приложението, затова съвсем скоро ще представим Cloud Control в специална тема.

И като теглите чертата, ще видите, че облачните технологии пестят време, пари и вдъхновение за работа, които бихте могли да вложите в развитие на бизнеса ви. Всички имаме интерес вие да растете – започнете да растете сега.

Етикети: #oblachen-hosting #cloud-hosting #cloud-control

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе