Начало > ICN.Bg Блог > Какво ново > Case Study: ICN.Bg Cloud и големите бизнеси (интеграция с „Велосипед“ ООД)

Case Study: ICN.Bg Cloud и големите бизнеси (интеграция с „Велосипед“ ООД)

Case Study: ICN.Bg Cloud и големите бизнеси (интеграция с „Велосипед“ ООД)

| Какво ново

Как услугата ни ICN.Bg Cloud помогна на голяма българска компания да разрасне своя бизнес и да отговори на нарастващото търсене на своите продукти. Вижте защо „Велосипед“ ООД избра именно нашата платформа и с какво тя допринесе за продажба на повече велосипеди от марката “Cross”.

Източник: technews.bg

Въведение

Присъствието онлайн е от огромно значение за почти всеки един бизнес, продаващ стока или услуга. Интернет се доказва като най-подходящият канал за достигане до повече потребители, продажби и комуникация с клиенти. Компанията „Велосипед“ ООД е именно сред тези организации, за които собственият уеб сайт е от огромно значение, защото спестява разходи и осигурява повече приходи за бизнеса. Благодарение на преминаването към ICN.Bg Cloud, „Велосипед“ ООД си осигури:

  • Гъвкава услуга, която не позволява претоварване на онлайн проектите на компанията
  • Проактивен мониторинг от наша страна за нормалната работа на всички системи
  • Оптимизация на разходите за уеб хостинг услуги и защита на уеб сайтовете

Повече за „Велосипед“ ООД и велосипедите Cross

Cross са вероятно най-купуваните у нас, както и едни от най-популярните в цяла Европа велосипеди. Зад името на марката стои най-успешният български производител на велосипеди и компоненти за тях – „Велосипед“ ООД. За година заводът на компанията произвежда близо 250 000 велосипеда, а по-голямата част от тях биват продавани в Западна и Централна Европа. „Велосипед“ ООД продава своята продукция и онлайн на своя сайт velosiped.bg.

Проблемът за „Велосипед“ ООД: Липса на гъвкава хостинг среда

Успехът на компанията дава възможност за разрастване на дейността и увеличаване на производството. Към бизнеса вече идват повече запитвания, а уеб сайтът velosiped.bg има повече на брой посещения с всеки изминал ден. Екипът на „Велосипед“ ООД осъзна нуждата от повече възможности за развитие на онлайн присъствието си, но използваше услуга, при която има лимити на използваните ресурси (Споделен хостинг).

През 2017г. компанията се обърна към нас в търсене на най-подходящото решение, което да отговори на растящите потребности на бизнеса. Нашият екип имаше задачата да открие и предложи вариант, който да позволи нормалната и спокойна работа на уеб сайта и електронната кореспонденция на „Велосипед“ ЕООД дори в периоди на интензивно потребление и пик в поръчките от клиенти.

ICN.Bg Cloud като най-доброто решение за бизнеса

Екипът ни прецени, че най-подходящата услуга за „Велосипед“ ООД в този случай е Cloud. При нея клиентът ни ще има пълен контрол над изразходваните ресурси, повече гъвкавост и повече сигурност за своята информация. При ICN.Bg Cloud потребителите разполагат с достатъчно сървърна мощ, която да поеме натоварването на уеб сайта, електронния магазин и кореспонденцията на бизнесите. Консултирахме своя клиент и относно оптималните ресурси като оперативна памет, процесор и дисково пространство, които да използва.

„Гъвкавостта е едно от основните предимства на Cloud. Ако бизнесът ви се развива, то заедно с това можете да увеличавате и използваните хостинг ресурси. Партньорите ни от „Велосипед“ ООД имаха нужда именно от такъв тип услуга. При нея уеб проектите им се ползват и с по-високо ниво на защита, повече бързина, резервираност на данните и оптимизация на разходите, тъй като се използват точно толкова ресурси, отколкото клиентът има нужда във всеки един момент.“ – Юлиян Бориславов, ICN.Bg

С използването на ICN.Bg Cloud компанията „Велосипед“ ООД си гарантира оптималното изразходване на онлайн ресурсите, както и възможността за гъвкавост в случай на по-високо натоварване на сайта и останалите приложения.

Още от ползите на ICN.Bg Cloud за „Велосипед“ ООД

Cloud услугата се оказа непозната за бизнеса. Клиентът ни нямаше опит в управлението на подобен тип услуги и затова екипът ни предложи съдействие за мониторинга и администрацията. Директно препоръчахме услугата ни „Системна администрация“, при която ние се грижим за това при всеки възникнал казус да оказваме съдействие, предоставяме допълнителни статистики и известяваме своя клиент за потенциални проблеми преди тяхното възникване. „Велосипед“ ООД стана клиент и на други наши услуги като SSL сертификат, споделен уеб хостинг и домейн имена.

Повече за ICN.Bg Cloud

Това е първата Cloud платформа в България, която стартирахме още през 2011г. С това малки и големи бизнеси от различни индустрии получиха достъп до най-гъвкавата и мощна услуга на пазара, която позволява оптимизацията на разходите, както и използването на оптималните необходими хостинг ресурси във всеки един момент. През 2015г. ICN.Bg стана част и от OnApp Federation – най-големия публичен облак в света, с което клиентите ни получиха възможност да се възползват от мощна Cloud технология и да провизират облачни услуги в над 43 държави по света.

Етикети: #cloud #hosting #publiccloud #oblachni-tehnologii #cloud-technologies #case-study #velosipedbg

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе