Начало > ICN.Bg Блог > Какво ново > Case Study: Сайтът за фотография 360degreesofyou.com и онлайн развитието му с ICN.Bg Sitebuilder

Case Study: Сайтът за фотография 360degreesofyou.com и онлайн развитието му с ICN.Bg Sitebuilder

Case Study: Сайтът за фотография 360degreesofyou.com и онлайн развитието му с ICN.Bg Sitebuilder

| Какво ново

ICN.bg Sitebuilder платформата дава възможността да изградите красив и успешен сайт без да имате специални технически или програмистки умения. Функционалностите, като Drag&Drop, богатите на избор шрифтове и изобилието от шаблони, са инструментите, които всеки потребител „държи“ в ръцете си и с които може да сътвори своя нов и мечтан сайт.

В днешното Case Study ще ви запознаем с Димитър Вичев, който е създател на сайта за професионална фотография 360degreesofyou.com. В нашата статия той ще ни разкаже защо е избрал да изгради сайта си с платформата ICN.Bg Sitebuilder, кои са любимите му функционалности, които предлага тя. Също така ще сподели с всички нас неговото разбиране за това – „Какво е успешен сайт?“. Нека започваме:

1. Защо избрахте ICN.Bg Sitebuilder като платформа за изграждането на вашия сайт?

Като фотограф, работа ми е творческа. Снимките ми задължително отразяват личното ми виждане за естетика, като винаги се старая и клиентите ми да останат доволни от това виждане, разбира се. А портфолиото е моята визитна картичка. Затова представянето на това портфолио е ключово, за да бъде бизнесът ми успешен. Когато обмислях как искам да изглежда сайтът ми, имах три основни приоритета – да е естетичен, да поставя работата ми във фокуса на вниманието и да мога да управлявам съдържанието лесно и във всеки един момент.

Последното беше решаващо и когато реших да използвам ICN.Bg Sitebuilder като платформа – даде ми свобода да вложа във визията на сайта моята креативна енергия, да експериментирам с различни варианти, докато открия, това което най-много ми харесва.

И понеже творчеството е непрестанен процес на промяна и израстване, удобството да мога сам да променя тази визия когато и както реша, е от изключително значение.

2. Кои от използваните инструменти смятате за най-полезни?

Drag&Drop функцията и по-конкретно възможността да изградиш галерия бяха най-полезни са моя сайт. Има богата гама от шрифтове, което е страхотно. Наборът от темплейти също е полезен инструмент, но в моя случай избрах сам да изградя сайта, защото имам конкретно виждане.

За различни бизнеси, където нещата не са толкова силно визуално ориентирани, готовите темплейти вероятно биха били изключително удобни.

3. Бързо ли се справихте с изграждането на вашия сайт?

От момента, в който знаех как искам да изглежда сайтът ми като визия, структура и функционалност, всичко стана много лесно. Идеята, първоначалната визия, е най-трудното. След това, след като си го представиш, платформата ти позволява лесно и интуитивно да изградиш това, което е в съзнанието ти.

4. Сами ли направихте дизайна на вашия сайт?

Да, направих всичко по сайта си сам, тъй като имам най-ясна представа как искам да изглежда моето портфолио, моята визитна картичка. Надявам се на хората да им допада това, което съм сътворил, но това е процес – като изключително самокритичен човек, аз постоянно откривам какво мога да подобря, така че и сайтът се променя, за да отразява най-доброто от мен и работата ми.

5. Колко посетители ежемесечно посещават вашия сайт?

За почти една година от съществуването на сайта и активна работа по популяризирането му едва през последните 2-3 месеца, в момента достигаме до около 400 уникални посетители на месец. Работим усилено тази бройка да продължи да расте.

6. Получавали ли сте обратна връзка за вашия сайт от вашите потребители?

Разработваме комуникацията и стратегията по сайта от сравнително скоро, но вече имаме първите си запитвания и клиенти, които са дошли от рекламата на бизнеса ни в Google.

Това означава, че те са харесали това, което са видели – от една страна това е портфолиото, разбира се, но от друга страна, вярвам че професионалното излъчване на сайта, достъпността и елегантната му визия също са допринесли тези посетители да се превърнат в клиенти.

7. Какво за вас означава да имате успешен онлайн сайт?

Отговорът тук много зависи от това какви цели си поставяш пред този сайт – дали да достигнеш до максимален брой хора с някакво послание, или пък да таргетираш конкретна група хора, но те да извършат някакво действие на сайта.

За мен успехът би бил повече посетители на сайта да се превръщат в реални клиенти. Защото това ще означава, че хората, които идват на сайта, откриват точно това, което търсят. Това е комплимент за моята работа, на първо място, но и за начина, по който тя е презентирана. Което също е много важно. Все пак, знаете какво казват за първото впечатление...

8. Можете ли да определите своя сайт, като успешен?

Ако човек повярва, че е успял, то това означава да спре да се усъвършенства, да се стреми да става по-добър. Аз смятам, че винаги може още.

Ако и вие отдавна мечтаете да имате свой сайт, бихме искали да ви вдъхновим с думите на Димитър Вичев и да ви споделим, че сега можете да използвате Sitebuilder 1 месец абсолютно безплатно и без допълнителни финансови ангажименти.

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе