Начало > ICN.Bg Блог > Какво ново > Бизнес се прави лице в лице

Бизнес се прави лице в лице

Бизнес се прави лице в лице

(Обновена: ) | Какво ново

Сигурно от опит знаете, че най-добрият начин да правиш бизнес, е да се срещнеш с потенциалните си партньори лице в лице. Дори и на Запад, където обичайно се работи онлайн, чрез конферентни разговори, по телефон и т.н., бизнесът редовно си дава среща. За пореден път и нашият екип беше част от най-значимото събитие за световния хостинг бизнес - World Hosting Days 2012

Europa Park Word Hosting days

За да разберете колко важни са тези срещи за това винаги да ви доставяме първи най-новите технологии и услуги в бранша, ще ви разкажем накратко за мащабите и значението на събитието.

Presentation Wordhosting daysТънка червена линия
Основна тема за събитието разбира се беше Облака. И няма как да е иначе, вече за всички е ясно, че следва една съвсем нова ера. Потвърждение за това са думите на Андрю Лунд от Microsoft, че "до няколко години вече няма да го наричаме cloud hosting, защото той ще бъде нещо съвсем нормално - друг хостинг просто няма да има".

Силен старт
Конгрес като този разбира се трябва да се открие от ветерани като Microsоft. Тази година за тях най-важните думи са *cloud computing и **Windows server 8*** - следващата стъпка за Microsoft в света на облачните технологии. От гиганта обявиха, че с WS8 таргетират хостинг провайдерите и дата центровете за изграждането на частни и публични cloud системи.

Цялостна промяна в софтуерната индустрия
Директорът на OX-Exchange Рафаел Лагуна изнесе вълнуваща презентация за бъдещето на софтуерните решения. Гответе се за време, в което приложенията, които ползвате ежедневно, няма да са инсталирани локално на смартфона ви, а ще са достъпни директно от облака. Това съвсем няма да е необичайно след няколко години, когато в света ще има 50 милиарда свързани устройства.

WordHosting daysМалки компании с голям бюджет
Освен от лекциите, винаги се вдъхновяваме и от срещите с хора от фирми като Interxion, спонсорите на Beerfest. Чухме много различни истории - от това как се стартира успешен бизнес от гараж до световно известна корпорация, до това как с няколко милиона в джоба е лесно да се атакуват нови бизнес ниши. Interxion ни приветстваха на Beerfest с думите "Ние сме малка компания с голям маркетинг бюджет"...

Нашите партьори
Разбира се, нямаше как да подминем нашите партньори от CloudLinux, OnApp, Logaholic, Parallels, cPanel. Освен, че пихме по бира, похапнахме наденички и танцувахме баварски и интернационални танци, успяхме да обменим много идеи и информация за бъдещи проекти. WHD |WHD |WHD| WHD |WHD |WHD|

Таймаут
Няма да крием, че доста се позабавлявахаме, но удоволствието е част от бизнеса. Нали именно Ранд Фишкин казваше "I don't buy links, I buy drinks" и е прав, че бизнес се прави лице в лице. Организаторите бяха избрали невероятно място - затвореното градче Руст на границите на Германия, Франция и Швейцария, гордеещо се с изключителна архитектура и световно известният Europa Park.

Равносметката
Събития като World Hosting Days ни дават сили да вървим уверено в посока развитието на облачните услуги в България. След десетките лекции, множеството запознанства, стотици разменени визитки и обмен на безценен опит, ще приложим за пореден път най-добрите световни практики и ще ви предложим най-добрите хостинг решения. За да върви и вашият бизнес уверено напред!

Етикети: #cloud #cloud-computing #hosting #cloud-hosting

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе