Начало > ICN.Bg Блог > Какво ново > Бил ли е вашият Wordpress блог атакуван скоро? WordFence е решението!

Бил ли е вашият Wordpress блог атакуван скоро? WordFence е решението!

Бил ли е вашият Wordpress блог атакуван скоро? WordFence е решението!

(Обновена: ) | Какво ново

А вие какви плъгини или услуги използвате, за да защитите вашия блог? Ако не сте чували до този момент за WordFence, продължете да четете, за да научите повече!

Има множество функции, които WordFence плъгина може да извършва, включително сканиране на вируси, зловреден софтуер, троянци и злонамерени линкове. Той ви защитава от агресивни роботи, фалшиви Google ботове, както и от brute force атаки.

Допълнително предимство за WordFence е наличието на firewall. Друго преимущество, което WordFence притежава са актуализациите за защита, която получавате като личен мейл от създаделя на този плъгин Марк Маундър с информация за последните ъпдейти.

Ако вече ви заинтересовахме продължете да четете…

Wordfence

WordFence може да използвате напълно безплатно с множество функции за вашия WordPress сайт. Създателите на плъгина естествено са се погрижили да предложат и платена версия, която дава 1 идея повече възможност, за които също ще разкажем.

Безплатна версия

Сканиране

Безплатната версия на плъгина сканира вашия WordPress сайт веднъж дневно срещу множество злонамерени атаки.

 • Сканира ядрото, темата и плъгин файловете и ги сравнява с репозиторията на WordPress
 • Сканира подписите за познати злонамеени файлове
 • Сканира съдържанието на файловете за троянци и съмнителни кодове.
 • Сканира постове и коментари за познати опасни URL адреси и подозрително съдържание.
 • Сканира стари плъгини, теми и WordPress версии.
 • Проверява колко силни са паролите.
 • Сканира неоторизирани промени на DNS.

Освен всичко това, WordFence непрекъснато сканира вашите постове, страници, коментари и плъгини за нередности.

И още... Firewall

WordFence може да бъде настроен, така че незабавно да блокира фалшивите Google роботи, като в същото време пропуска истинските статии през Firewall. И това не е всичко – можете да настроите Firewall опции, които ще блокират временно или напълно запитванията към вашия блог, ако те надвишават лимита, който сте задали.

Освен това, можете да зададете даден период от време, за който блокирането ще продължи за някого или нещо, което нарушава правилата и ще можете ръчно да блокирате даден IP адрес от вашия сайт.

В плюс ... Опции за защита при вход

Ако някой се опита да влезе във вашето WordPress табло, тези опции за защита ще ви бъдат много полезни. Също така, можете да зададете лимит на броя опити за вход и опитите за забравена парола, както и продължителността на време, за което потребителя няма достъп до WordPress поради надвишен лимит.

В допълнение към това, можете незабавно да блокирате невалидни потребителски имена и да предотвратите разкриването на валидни потребителски имена във всякакви грешни отчети в WordPress

А също...Live Traffic View

Активирайки опцията Live Traffic View, вие ще имате възможност да видите целия си трафик в реално време. Също така ще имате достъп до подробна информация за всяко посещение на вашия сайт. Тази опция ви дава представа за текущото състояние на защита, за да можете да вземате информирани решения.

Друга негова функционалност е да направи разграничение между реално генерирания трафик от посетители и трафик генериран от crawler-и. Можете да следите тези статистики посредством опцията Live Traffic View option.

В допълнение .... Допълнителни функции

WordFence може също да извършва следните функции, за да защити вашия сайт:

 • Да скрие WordPress версия
 • Да проверява силата на вашата парола при актуализиране на профила ви
 • Да задава ниво на сигурност по подразбиране от 0 до 4 или да задава ниво, създадедо лично от вас.
 • Ако някой хакер успее да влезе във вашия сайт, тогава плъгина може да ви помогне във възстановяването на вашето ядро, тема и плъгин файлове. Освен това, ще можете да видите промените във вашите заразени файлове.

Платена версия

Всички характеристики, изброени по-горе са част от безплатната версия. С платената версия на услугата, създателите са добавили ‘’джаджи”, които биха „Улеснили живота ви”

 • Да сканирате колкото често искате и когато пожелаете, използвайки функцията scan scheduling.
 • Use the commercial country to IP database to block malicious traffic. Тази база данни е с 99.5% степен на точност и се актуализира редовно. Това е полезно в случай на извънредна ситуация когато някой хакер, който се намира в дадена страна иска да атакува вашия сайт.
 • Да използвате дистанцирано сканиране на сайта ви от дата центъра на WordFence, базиран в Сиатъл. Техните сървъри се свързват към вашия сайт при всяко сканиране и проверяват вашите HTML, Javascript, CSS и други кодове за уязвимост и прониквания.
 • Достъп до нови допълнителни функции в момента, в който те са пуснати.
 • Да получавате приоритетна имейл поддръжка.

FriendlyGeeks екипът на компания ICN.Bg за хостинг с неограничен трафик препоръчва използването на тази услуга, за да защитите wordpress сайта си от честите атаки, на които са подложени тези сайтове. А ако все още нямате сайт или искате да създадете блог, можете да видите видео урока на Friendly Geeks - Как да инсталирате и конфигурирате Wordpress!

Вижте още как да инсталирате WordPress само с един клик директно на вашия хостинг акаунт

Етикети: #blog #ip-adres #wordfence #botove #firewall #dns #skanirane #haker #zlovreden-softuer #virusi #troyantsi #zashtita-na-blog #wordpress #trafik #crawler

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе