Начало > ICN.Bg Блог > Какво ново > Безплатен SSL сертификат за всички потребители на ICN.Bg

Безплатен SSL сертификат за всички потребители на ICN.Bg

Безплатен SSL сертификат за всички потребители на ICN.Bg

Какво ново

ICN.Bg ще ви предостави безплатен SSL сертификат, с лесна и бърза инсталация, който ще удостовери идентичността на вашето домейн име и ще повиши доверието на клиентите в сайта ви! Let’s encrypt open source инициатива, която дава възможност на всеки собственик на уеб сайт да го защити в няколко лесни стъпки.

Еволюцията на интернет пространството, промените в политиката на Google и най-популярния браузър Chrome налагат трайно тенденцията SSL сертификатът да се превърне в задължителен реквизит за всеки уеб сайт. 60% от всички уеб сайт потребители се чувстват по-притеснени от всякога за своите лични и финансови данни според проучване на IDG. Същото проучване посочва, че 73% от потребителите се доверяват на сайтове, в чиято адресна лента е изписано https:// вместо http://.

Екипът ни следи open source инициативата Let‘s encrypt от няколко години. На 12.04.2016г. Let’s encrypt излезе от своята beta версия. В период от 6 месеца, докато течеше бета версията, бяха издадени над 1.7 милиона сертификата, които помогнаха на 2.4 милиона домейна да преминат към HTTPS връзка. На 21.04.2016г. беше издаден сертификат номер 2 000 000, което доказа абсолютния успех на инициативата.

Екипът на ICN.Bg разработи плъгин, който тестваше през последните месеци, за да ви даде възможност бързо и лесно да инсталирате своя Let’s encrypt сертификат само с няколко клика.

От безплатният SSL сертификат могат да се възползват всички потребители на Linux Споделен хостинг, за плановете Икономичен, Бизнес и Стандартен.

Какво е Let’s encrypt?
Автоматизиран, безплатен и отворен начин за създаване на SSL сертификат. Най-лесният път към защита на сайта ви и удостоверяване истинността на домейн името ви. Без имейли за валидация, без сложни конфигурации, без счупен сайт поради изтичане на SSL сертификата ви. Всичко това напълно безплатно от ICN.Bg и Let’s encrypt.

Кой и защо може да използва Let’s encrypt?
Практически всеки, който използва Споделен Linux хостинг, план Икономичен, Бизнес и Стандартен! Спасете сайта си от визуализация като несигурен в търсачките, като инсталирате Let’s encrypt в няколко лесни стъпки. И тъй като този вид сертификат вече излезе от beta, можете да го използвате на сайтове в production. Можете да го инсталирате бързо и лесно през модула, който разработихме специално за вас в cPanel.

Важно: Възползвайте се от предимствата на HTTP/2 използвайки Let’s encrypt
За да използвате обновения HTTP/2 протокол, е необходимо сайтът ви да поддържа сигурна връзка и да има SSL сертификат. Let’s encrypt e най-лесният начин да преминете към използване на HTTP/2. Както вече знаете, за голяма част от уеб браузърите, HTTPS:// URL-тата ще бъдат единствените, които ще поддържат HTTP/2. В допълнение важно уточнение от Google Chrome e, че до края на годината всички сайтове без SSL сертификат ще бъдат визуализирани като несигурни.

За кои сайтове не е препоръчителна употребата на Let’s encrypt?
Имайте предвид, че Let’s encrypt верифицира само домейн името ви. Като криптация той не отстъпва на големите издатели, но по отношение на верификация е едно ниво по-ниско. Не се препоръчва за банки, финансови институции, и организации, които трябва да бъдат многофакторно верифицирани в интернет пространството.

Вижте как да инсталирате безплатен SSL сертификат от ICN.Bg тук!

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе