Начало > ICN.Bg Блог > Какво ново > Безплатен SSL сертификат за всички потребители на ICN.Bg

Безплатен SSL сертификат за всички потребители на ICN.Bg

Безплатен SSL сертификат за всички потребители на ICN.Bg

(Обновена: ) | Какво ново

ICN.Bg ще ви предостави безплатен SSL сертификат, с лесна и бърза инсталация, който ще удостовери идентичността на вашето домейн име и ще повиши доверието на клиентите в сайта ви! Let’s encrypt open source инициатива, която дава възможност на всеки собственик на уеб сайт да го защити в няколко лесни стъпки.

Еволюцията на интернет пространството, промените в политиката на Google и най-популярния браузър Chrome налагат трайно тенденцията SSL сертификатът да се превърне в задължителен реквизит за всеки уеб сайт. 60% от всички уеб сайт потребители се чувстват по-притеснени от всякога за своите лични и финансови данни според проучване на IDG. Същото проучване посочва, че 73% от потребителите се доверяват на сайтове, в чиято адресна лента е изписано https:// вместо http://.

Екипът ни следи open source инициативата Let‘s encrypt от няколко години. На 12.04.2016г. Let’s encrypt излезе от своята beta версия. В период от 6 месеца, докато течеше бета версията, бяха издадени над 1.7 милиона сертификата, които помогнаха на 2.4 милиона домейна да преминат към HTTPS връзка. На 21.04.2016г. беше издаден сертификат номер 2 000 000, което доказа абсолютния успех на инициативата.

Екипът на ICN.Bg разработи плъгин, който тестваше през последните месеци, за да ви даде възможност бързо и лесно да инсталирате своя Let’s encrypt сертификат само с няколко клика.

От безплатният SSL сертификат могат да се възползват всички потребители на Linux Споделен хостинг, за плановете Икономичен, Бизнес и Стандартен.

Какво е Let’s encrypt?
Автоматизиран, безплатен и отворен начин за създаване на SSL сертификат. Най-лесният път към защита на сайта ви и удостоверяване истинността на домейн името ви. Без имейли за валидация, без сложни конфигурации, без счупен сайт поради изтичане на SSL сертификата ви. Всичко това напълно безплатно от ICN.Bg и Let’s encrypt.

Кой и защо може да използва Let’s encrypt?
Практически всеки, който използва Споделен Linux хостинг, план Икономичен, Бизнес и Стандартен! Спасете сайта си от визуализация като несигурен в търсачките, като инсталирате Let’s encrypt в няколко лесни стъпки. И тъй като този вид сертификат вече излезе от beta, можете да го използвате на сайтове в production. Можете да го инсталирате бързо и лесно през модула, който разработихме специално за вас в cPanel.

Важно: Възползвайте се от предимствата на HTTP/2 използвайки Let’s encrypt
За да използвате обновения HTTP/2 протокол, е необходимо сайтът ви да поддържа сигурна връзка и да има SSL сертификат. Let’s encrypt e най-лесният начин да преминете към използване на HTTP/2. Както вече знаете, за голяма част от уеб браузърите, HTTPS:// URL-тата ще бъдат единствените, които ще поддържат HTTP/2. В допълнение важно уточнение от Google Chrome e, че до края на годината всички сайтове без SSL сертификат ще бъдат визуализирани като несигурни.

За кои сайтове не е препоръчителна употребата на Let’s encrypt?
Имайте предвид, че Let’s encrypt верифицира само домейн името ви. Като криптация той не отстъпва на големите издатели, но по отношение на верификация е едно ниво по-ниско. Не се препоръчва за банки, финансови институции, и организации, които трябва да бъдат многофакторно верифицирани в интернет пространството.

Вижте как да инсталирате безплатен SSL сертификат от ICN.Bg тук!

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе