Начало > ICN.Bg Блог > Какво ново > Български отбор глобален финалист на NASA Apps Challenge'15

Български отбор глобален финалист на NASA Apps Challenge'15

Български отбор глобален финалист на NASA Apps Challenge'15

(Обновена: ) | Какво ново

NASA класира България с проекта Valkyrie като глобален финалист в категорията Best Use of Hardware сред 13702 участници от 135 локации и 949 проекта в световен мащаб за 2015г.! 19 са разработените проекти от София и 12 от Бургас, а от хостинг компания ICN.Bg сме изключително горди, че подкрепихме събитието за пореден път! Определено има защо! Научете повече за проекта и вижте какво представлява неговият иновативен продукт и кои другия български участници се наредиха сред 5-те най-добри в останалите категории!

Както знаете, на първия кръг успехите за България са впечатляващи. Напомняме ви, че в надпреварата за глобалните финалисти продължиха проектът RAIN-OF-FIRE от София, който се класира сред най-добрите пет проекта в света в категорията BEST MISSION CONCEPT, проектът VALKYRIE от София, който се нареди сред най-добрите пет проекта в света в категорията BEST USE OF HARDWARE и проектът ROBO-FABRIC от Бургас, който си спечели място сред най-добрите 15 в света в категорията PEOPLE`S CHOICE, който след гласуване от публиката успя да влезе в топ 5 в тази категория. Това е страхотно постижение - сред най-добрите 30 проекта от общо 949 разработени в целия свят, 3 са български!

На финалите, проектът VALKYRIE е оценен и класиран от NASA за глобален финалист и най-добър проект в категорията BEST USE OF HARDWARE за 2015г. Ние всички сме горди с успеха на екипа от България, който разработи проекта VALKYRIE. Неговите създатели са Мартин Куванджиев, Петър Лазаров, Борислав Филипов, Филип Янков, Евгени Събев, Кристина Илиева, Теодора Малашевска, Мирослав Добрев, Константин Жлебинков, Георги Велев, Виолета Кънева. Valkyrie е иновативен продукт (smart glove), който е създаден да промени начина, по който хората общуват със заобикалящата среда. Ръкавицата Valkyrie е проектирана така, че потребителят, който я използва да се чувства удобно. Някои от нейните функции са да управлява телевизор, да управлява температурата в дома, да следи различни индикатори на човешкото тяло при спортни тренировки и много други функции. Valkyrie може да промени начина, по който хората общуват със средата по по-добър и прецизен начин. А вижте как изглежда и самата тя!

Проект от финала

Благодарим и за специалното интервю на Милена Крумова, преподавател в ТУ-София от 2005г. Стопански Факултет, Доктор по икономика и преподавател основно по бизнес икономика, която има принос за българското издание за трета поредна година и ни даде изчерпателна информация за събитието още в началото.

Предстои награждаването през Септември 2015г, което ние очакваме с огромно нетърпение!

Етикети: #hosting

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе