Начало > ICN.Bg Блог > Какво ново > "Българска интернет седмица" в началото на юни!

"Българска интернет седмица" в началото на юни!

"Българска интернет седмица" в началото на юни!

(Обновена: ) | Какво ново

В началото на 2014г. от [хостинг компания ICN.Bg](https://www.icn.bg/bg/) Ви съобщихме за новите домейни изписани изцяло на кирилица - .САЙТ и .ОНЛАЙН и дадохме няколко отговори на въпросите за тях, но какво ли е новото на хоризонта на интернет пространството? BIW или "Българската интернет седмица" е серия от събития, които ще се проведат в рамките на една седмица от 1 до 5 юни в различни градове в страната. Инициативата е посветена на домейн индустрията и управлението на Интернет и има за цел да ни представи новостите в тази сфера. В рамките на тази седмица, освен локалните събития във Варна и Русе, ще се проведат и международните прояви DOMAINfest, SEEDIG и EuroDIG 2015. Интернет се променя много бързо и е важно хората да бъдат в течение с промените и да вървят в крак със съвременния дигитален свят. Затова Българската интернет седмица не е насочена към определена група от хора, а е подходяща за всеки, който има интерес в сферата на домейните и Интернет.

Българската интернет седмица ще започне с Домейн форум, който ще се проведе на 1-ви юни в Русенския университет и на 2-ри юни в хотел-галерия Графит, Варна. За повече информация за събитието, регистрация и програма можете да прочетете на официалния сайт на BIW. Ако искате да научите повече за основите на Интернет и новите домейн имена, заповядайте на това интересно и забавно събитие. Можете да се запознаете с местната Интернет общност на домейн индустрията, с дейността на ICANN и различните политики за Интернет управление (защита на личните данни онлайн, децата в Интернет, Интернет на нашия собствен език и др.). Местен организатор е УНИКАРТ, който няколко поредни години организира Интернет събитието Домейн Форум. Можете да се запознаете с новостите в домейн индустрията и управлението на Интернет от водещите международни лектори: Andrea Beccalli, Stеphane Van Gelder, Oliver Elste. Участието е напълно безплатно и достъпно за всички желаещи.

На 3-ти юни ще се проведат паралелно DOMAINfest и SEEDIG в Кемпински хотел Маринела, София. DOMAINfest е международна конференция за домейн индустрията с маркетинг и бизнес насоченост, която ще събере представители от различни държави. Билетите за събитието са ограничени, като можете да закупите своя през сайта на eventbrite.

SEEDIG (Югоизточноевропейски диалог по Интернет управление) има за цел да помогне за по-доброто разбиране на въпросите за управление на интернет сред участниците от Югоизточна Европа, както и да помогне за по-широко представителство от региона на международни събития. SEEDIG ще се проведе с мотото „Интернет управление на всички заинтересовани страни: от глобалните дебати към реалностите в Югоизточна Европа”.

Можете да посетите EuroDIG (Европейският Диалог по Интернет Управление) на 4-5 юни отново в Кемпински хотел Маринела, София. То е едно от най-големите международни събития с насоченост към интернет управлението. То представлява отворена платформа за неформални и всеобхващащи дискусии относно обществени норми в управлението на интернет между заинтересованите страни от цяла Европа. Тази година, когато България има честта да е домакин, EuroDIG ще се проведе под мотото “Да развиваме интернет заедно!”. Всеки желаещ може да се включи в панелна дискусия или уъркшоп и да даде своя принос за развитието на Интернет в Европа и в целия свят. Можете да се запишете за участие в SEEDIG и EuroDIG , като попълните формата за регистрация и да научите повече за тези интересни събития на официалния им сайт.

Интернет свързва милиарди потребители по цял свят. Идеята за него датира още от 60-те години на 20-ти век, но комерсиализирането на международната мрежа се случва чак в средата на 90-те години, когато се популяризират множество нейни приложения във всяка област на нашия живот. Интернет продължава да се развива, воден от все по-големите количества онлайн информация и знания и бързите темпове на развитие на търговията, развлекателната индустрия и социалните мрежи. Ако искате и Вие да станете част от реформаторите на Интернет пространството, посетете Българската интернет седмица и се запознайте с най-новото в сферата!

Етикети: #internet #domain #hosting #forum #internet

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе