Начало > ICN.Bg Блог > Какво ново > България е една от 12те точки в света, поддържащи новите gTld домейн имена

България е една от 12те точки в света, поддържащи новите gTld домейн имена

България е една от 12те точки в света, поддържащи новите gTld домейн имена

Какво ново

Едва 12 точки в света изпълняват тежките технически изисквания на ICANN (Световен регулатор за домейн имена и адреси) за поддържане на новите gTld домейни, като България е една то тях!

Хостинг компания ICN.Bg успя да покрие стриктните изискванията, които световният регулатор на домейн имена ICANN обяви за нововъведените домейн разширения. С перфектно издържаната си инфраструктура и високото ниво на сигурност, компанията премина всички тестове на ICANN. В момента в България са разположени 9% от вече одобрените и работещи домейн разширения като в момента фирмата преговаря за още 6 нови gTld разширения.

blog-image-icann-gtldТака ICN.Bg отново се нарежда сред световните лидери на хостинг услуги. През Януари 2014г. ICN.bg влезе в Топ 6 препоръчани хостинг компании от cPanel, а сега успя да предостави изключително сигурна и мощна инфраструктура, която да подсигури безпроблемната работа на няколко от новите домейни, като на този етап се преговаря за поддържането на още 6 от новоизлизащите домейн имена.

До момента одобрените домейни са около 150, като до края на 2014 г. се очаква да станат над 1400.

Най-голямата хостинг компания в България ICN.Bg предоставя този вид услуга редом с доставчици, като VeriSign, Afilias, Key-Systems, Google, а България се нарежда редом до страните САЩ, Германия, Нова Зеландия, Китай.

Интересен факт е, че България поддържа и инфраструктурата на екзотичния .MU домейн. Зад ccTLD (Country code top-level domain)домейна стои остров Мавриций, а зад техническата му обезпеченост застава отново ICN.Bg.

През 2013г. бе стартирана процедура по пускането на домейните с нови разширения .bike , .guru, .email, .singles, .company и др., с което стартира нова Ера в Интернет света.

Етикети: #icann #sajt #new-gtld #host #domain

Абонирай се за бюлетина ни!

Получавай първи най-актуалната и полезна информация за твоя онлайн бизнес!

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе