Начало > ICN.Bg Блог > Какво ново > Българин обиколи света с мотор

Българин обиколи света с мотор

Българин обиколи света с мотор

(Обновена: ) | Какво ново

Не отдавна ICN.Bg реши да подкрепи художника Коста Атанасов с неговото околосветско пътешествие на мотор. Ето, че той вече се завърна след дългото пътешествие.

Снимки, видеа и новини от пътешествията може да намерите на официалния сайт, който ICN.Bg поддържаше за това начинание - fireinside.bg

BTV - Българин обиколи света с мотор

Българин обиколи света с мотор

Българин обиколи света с мотор за 15 месеца и 2 дни. Коста Атанасов от Созопол е прекосил три континента на две колела. Тръгнал сам, за да търси себе си. Без предварително начертан маршрут, карти и джипиес, защото обичал да се губи. И така до Япония, където загубването се оказало не толкова приятно преживяване.

„Никой не говореше английски, беше студено, движението беше обратно и никой не можеше да ми помогне да стигна там, където искам да стигна", разказа Коста Атанасов.

В Казахстан имал само 2 дни да мине 2000 километра, за да излезе от страната навреме, и случайно на пътя се разминал с друг моторист – японеца Шигеро Сато. Той също бил тръгнал на същото пътешествие, само че в другата посока.

Двамата пътешественици си разменили писма за близките. Така, когато Коста стигнал до приятелите на Шигеро в Япония, той се оказал при семейството му в Созопол. 32-годишният художник разказва, че най-ценни са били срещите му със случайни хора. Почти навсякъде се налагало да обяснява какво е знамето на багажника му.

„Мислили са го за испанското, за италианското, за беларуското. Мисля, че само веднъж, едно момче в щатите, в Аризона позна, че това е българското знаме, знаеше, че това е българското знаме, знаеше кой е Бербатов", каза Коста Атанасов.

Тъй като моторът му не е високо проходим, най-тежко било пътуването из Русия, където на места дори липсвали пътища. Първият българин, обиколил света с мотор, беше посрещнат с овации в родния Созопол.

Етикети: #balgarin-obikoli-sveta-s-motor #fireinside-bg #fireinside #kosta-atanasov

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе