Начало > ICN.Bg Блог > Какво ново > Българи спечелиха първо място на международното състезание по компютърни мрежи в Букурещ

Българи спечелиха първо място на международното състезание по компютърни мрежи в Букурещ

Българи спечелиха първо място на международното състезание по компютърни мрежи в Букурещ

(Обновена: ) | Какво ново

2 месеца след VII Национално състезание по компютърни мрежи за ученици в София, победителите се окичиха и с призовото място на международното състезание в Букурещ - Networking Academy Games 2011. За нас от хостинг компания ICN.Bg, бе огромна чест да подпомогнем и спонсорираме за състезанието, организирано от Българската Асоциация на Мрежовите Академии БАМА, министерство на образуванието и ФМИ към СУ.

Валентин Габъров, Александър Спасов и Стефан Николов спечелиха първо място на престижния форум, който се проведе на 10 и 11 юни в румънската столица.

В състезанието са взели участие над 60 ученика от 9 държави

И за напред екипът ни ще продължава да подава ръка на младите таланти в IT сферата. ICN.Bg пожелава отново успех на всички осмелили се да премерят сили с науката.

Networking Academy Games 2011

Networking Academy Games 2011 е регионална инициатива за Централна и Източна Европа, която се провежда за шеста поредна година. Целта на конкурса е да тества и да покаже нивото на знания и умения на младежите в областта на мрежовите технологии.

Състезанието включва индивидуални и групови задачи, организирани като онлайн тестове и практически задачи. Участниците са разделени на три категории – ученици от гимназиалните класове, студенти от университетите и инструктори от Мрежовите академии.

България участва за пета поредна година в това състезание и за първи път заема първо място. През 2007 г. Павел Стефанов бе трети, през 2008-ма Николай Николов от СУ – втори, а през 2009-та - Анастасия Илиева (ТУЕС), Иван Арабаджиев и Мартин Райков (СМГ) заеха отборно третото място.

Етикети: #bama #sedmoto-natsionalno-sastezanie-po-kom #parvo-myasto #kompyutarni-mrezhi #icn-bg #pobediteli

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе