Начало > ICN.Bg Блог > Какво ново > Автономна инфраструктура

Автономна инфраструктура

Автономна инфраструктура

Имаме удоволствието да Ви уведомим, че свързаността на ICN.BG вече се обслужва от автономна система, благодарение на която разположихме допълнителни бекъп трасета за международната и локална(BG) свързаност.
Предвижда се до края на годината да има четворна резервираност (в момента е тройна) на свързаността си директно от трите най-големи IP доставчика в Европа, като до края на месец Октомври собственото мрежово оборудване ще бъде утроено, с което се гарантира 100% uptime на мрежата.

Като първа стъпка от преминаването към изцяло автономна система се наложи и преминаването към изцяло собствени (RIPE ASSIGNED PI STATUS IP ADDRESSES) IP адреси, независими от upstream доставчиците.
На практика новите IP блокове са изцяло придобити от без това да налага замяната им за в бъдеще поради трети доставчици.
Това налага предоставянето на нови IP адреси за услугата, която използвате и премахването на старите клас C мрежи до 30 Октомври 2009г.

В периода 24.10.2009 -25.10.2009 година между 23:00 - 5:00 се ще се проведе планирана профилактика относно горепосочените причини. В определени интервали от време, част от оборудването няма да е достъпно в Интернет.
Не се очакват никакви проблеми след профилактиката, като гарантираме, че няма да има загуба на никаква информация, тъй като профилактиката касае само мрежовото ни оборудване.Предварително благодарим за разбирането. Вашето търпение ще бъде оценено.

Етикети: #ip #my-ip #avtonomna-sistema