Начало > ICN.Bg Блог > Какво ново > Активиране на Theft Protection за вашето домейн име

Активиране на Theft Protection за вашето домейн име

Активиране на Theft Protection за вашето домейн име

(Обновена: ) | Какво ново

Изборът на домейн име е решаващ за вашия имидж онлайн. Домейн името е първото възприятие, което клиентите получават за уеб сайта ви. То трябва да бъде добре подбрано, да кореспондира правилно с тематиката на сайта, да се изписва и запомня лесно. Периодът на активност на домейн името също влияе и на вашия Page Rank и класиране в Google. Но какво се случва, ако някой открадне домейн името ви? Възможно ли е изобщо това да се случи? Въпросът не е какво да направим, ако някой открадне домейн името ни, а как да се предпазим това да не се случва!

ICN.Bg предлага на всички собственици на домейни опцията Theft Protection (защита от кражба) на домейн името. Тя ви предпазва от неправомерен трансфер на вашето домейн име от трети лица. Например, ако някой иска да открадне вашето домейн име, той много лесно може да научи данните, с които домейн името е регистрирано с една бърза проверка в базата данни на WHOIS. С тези данни, може да се инициира трансфер на домейн името. Именно от това ви предпазва Theft Protection.

Опцията може да бъде включена за вашето домейн име по всяко време. Процедурата не е автоматизирана и е нобходимо да се свържете с нас на имейл office@icn.bg за да заявите активация. За разлика от услугата Privacy Protection, Theft Protection е напълно безплатна.

За по-голяма сигурност и неприкосновеност на личната ви информация, можете да активирате и опцията Privacy Protection. Когато закупувате вашето домейн име, спрямо изискванията на ICANN вие сте задължени да предоставите вярна и актуална контактна информация – вашите имена, адрес, телефонен номер, имейл за връзка. Отново спрямо изискванията на ICANN тази информация е публично и свободно достъпна посредством базата данни на WHOIS. Всеки ден, тази информация се достъпва от множество хора, с различни цели – маркетингови, информационни, продажбени, спам, а понякога кражба на самоличност или опит за кражба на вашето домейн име. За да избегнете потенциалните опасности, вие лесно можете да се защитите, използвайки опцията Privacy Protection. По този начин, вашата информация ще бъде скрита и недостъпна за трети лица.

Опцията Privacy Protection е платена на цена 6.60лв. на година и може да бъде заявена през вашия потребителски панел в my.icn.bg.

Етикети: #zashtita-ot-spam #domejn-ime #whois #icann #krazhba-na-domejn #pivacy-protection #domejn #theft-protection

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе