Начало > ICN.Bg Блог > Какво ново > ICN.Bg е отличена с награда за ИТ проект на 2017 година

ICN.Bg е отличена с награда за ИТ проект на 2017 година

ICN.Bg е отличена с награда за ИТ проект на 2017 година

(Обновена: ) | Какво ново

Изключително горди сме да ви съобщим, че нашето иновативно приложение ActiveAuth спечели първа награда в категорията „Телекомуникационни и комунални услуги“ на тазгодишното издание на конкурса „ИТ проект на годината“, организиран от ICT Media. Наградата се присъжда за внедряването на ActiveAuth в системите на Националния телеком на Шри Ланка.

„За нас е голямо удовлетворение, че получихме награда за точно такъв проект. Реализирането на подобни сделки и интегрирането на такъв тип продукти в големи световни телекоми е от огромно значение за популяризирането на българския IT бизнес и неговите продукти на външния пазар. Горди сме, че сме част от това развитие и че успяваме да реализираме все повече такива проекти“, заяви Юлиян Бориславов, управител на хостинг компанията ICN.Bg

activeauth-awards-2

През 2017 г. ActiveAuth официално бе добавен в портфолиото на националния телеком на Шри Ланка (SLT), като целта на неговото интегриране е да подобри значително защитата на услугите, които предлага телекомът.

ActiveAuth е мобилно приложение за двустъпкова биометрична верификация, което изцяло е разработено от ICN.Bg. То допълнително удостоверява самоличността на потребителя във важни бизнес системи, защитава от неоторизиран достъп до лични и работни данни, хакерски атаки към формите за вход, password sniffing, кражба на пароли и др. Продуктът предоставя така нареченият software development kit (SDK), с който всеки телеком, финансова институция и друга бизнес организация могат лесно да внедрят технологията в своя апликация/софтуер или да го използват като отделен продукт, брандиран под тяхна марка.

Внедряването на продукта ActiveAuth е продължение на друга голяма сделка между двете компании - интегрирането на бизнес имейл решението cMailPro, с което се предостави на потребителите на телекома достъп до професионално UCaaS решение. Към този момент ICN.Bg е интегрирала двата софтуера в няколко чуждестранни телекома на територията на Мавриций, Тунис, Судан и Шри Ланка.

Проектът за внедряване на ActiveAuth в системите на Sri Lanka Telecom спечели журито с мащаба на потребителската база, която има достъп до приложението и резултатите, които то дава за крайните клиенти и за телекома.

Една трета от потребителите на cMailPro на телекома вече използват ActiveAuth, като сред тях са големи банкови институции в страната и големи корпорации. Клиентите отчитат повишаване на сигурността на своите пощенски кутии, като на практика хакването им и изтичането на чувствителна корпоративна информация през тях става невъзможно. От компанията отчитат, че след интегрирането на cMailPro и ActiveAuth се минимизира възможността за пробив в пощенските акаунти.

Разглеждайки ползите в дългосрочен план, внедряването на приложението ще доведе до по-малко загубени пароли, по-малко откраднати акаунти, спазване на всички изисквания за сигурност, по-лоялни клиенти и повишаване на retention rate-а на клиентската база на компанията.

Церемонията по награждаването на победителите в 14-то издание на конкурса „ИТ проект на годината“ се състоя на 21 февруари 2017 г. в Гранд Хотел София. По време на събитието бяха раздадени награди за проекти в 9 различни категории: Образователни институции; Здравеопазване и фармацевтика; Телекомуникационни и комунални услуги; Финансов сектор; Производство и търговия; Транспорт и логистика; Местна власт; Централна администрация и ИТ проекти в чужбина.

activeauth-awards-1

Повече за събитието можете да видите тук: Computerworld, Technews

Етикети: #award #ActiveAuth #cMailPro #награди #computerworld #двустъпккова-верификация #security #сигурност

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе