Начало > ICN.Bg Блог > Какво ново > 78% от малките компании ще използват cloud или ще изградят бизнес в него до 2020г.

78% от малките компании ще използват cloud или ще изградят бизнес в него до 2020г.

78% от малките компании ще използват cloud или ще изградят бизнес в него до 2020г.

(Обновена: ) | Какво ново

Cloud услугите не само стават все по-популярни в малките и средни компании, но и променят природата и начина им на мислене, спрямо последното проучване на Emergent Research и Intuit. Според софтуерната компания Intuit използването на тази технология от малкия и средния бизнес в следващите 6 години ще скочи почти двойно – от 37% сега до 78%. Все още ли се колебаете да използвате Cloud технология? Прочетете повече за предимствата, както и за очакваните пазарни тенденции и отново обмислете решението си!

Облачни статиститики:

  • В опит да ускори въвеждането на Cloud технологията на европейският пазар, Европейската комисия публикува предложение за установяване на общ набор от правила за IT пазара.
  • До края на 2014 г. компаниите в САЩ ще изхарчат повече от 13 милиона $ за Cloud технология и хостинг услуги.
  • Общият глобален пазар на облачни технологии се очаква да надхвърли над 158 милиона $ до края на 2014 г. Това е увеличение от 126% спрямо 2011 г.
  • Спрямо проучване на Microsoft, 94% от компаниите са усетили подобрение в сигурността на данните, а 75% са заявили, че достъпа до приложенията се е подобрил, когато използват cloud.

Всички тези, породени от cloud-a трансформации на хостинг пазара и бизнеса, формират четири нови типа малък бизнес:

Plug-In Players – компании, които доставят персонализирани решения, интегрирани с външни продукти или онлайн платформи, разработени от трети компании. Малките компаниивсе повече щесе адаптираткъм облака, като се възползват отспециализираниуслуги, коитомогат да бъдатбезпроблемноинтегрирани в него.Вместо дагубят време, усилия и средства в разработване или закупуване на тежък софтуер, компаниите ще избератдоставчици, които да им предоставят леко и функционално решение на разумна цена и интегрирано в клауда.

Hives – колаборации между малки фирми, с цел обмяна на информация и задоволяване на общи IT нужди. Компаниите ще се ориентират все повече към формиране на виртуални офиси и наемане на служители от различни точки на света. Обединяващото звено ще бъде единната работа в облака.

Head-to-Headers – малки компании, които разработват нови технологии на база облачна платформа и се позиционират в пазарна ниша, в която се конкурират с големите играчи в сегмента. Пример за това е сайта AirBnB, който използвайки cloud технологията, за да даде възможност на множество хора да рекламират своите апартаменти под наем.

Portfoloists – фрийленсъри, използващи предимствата на Cloud технологията за да изградят богато портфолио от услуги в областта. Тези хора имат възможност да изградят стабилен бизнес в облака, откривайки до сега скрити възможности за генериране на печалби.

Чудите се дали да имплементирате cloud? А защо не изградите свой бизнес върху облачните решения?

Етикети: #cloud-biznes #portfoloists #cloud-sarvar #intuit #plug-in-players #cloud-tehnologiya #hosting #biznes-v-klauda #cloud-hosting #head-to-headers #hives #cloud #emergent-research

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе