Начало > ICN.Bg Блог > Какво ново > 2048-bit SSL криптиране - кой SSL сертификат да изберем и как да се класираме по-добре в Google

2048-bit SSL криптиране - кой SSL сертификат да изберем и как да се класираме по-добре в Google

2048-bit SSL криптиране - кой SSL сертификат да изберем и как да се класираме по-добре в Google

(Обновена: ) | Какво ново

Вече разбрахме, че наличието на SSL сертификат на сайта ви, наистина ще ви даде приоритетно класиране в органичните резултати на Google. Както споменахме в предишната статия, Google ще даде предимство на сайтове, които защитават своите потребители и им дават сигурна среда, както и криптиране на личните или банкови данни. Знаете ли обаче какво е SSL сертификат и какви видове съществуват. EV SSL, Wildcard SSL, Thawte, Comodo… a сега накъде? Всъщност защо ни трябва SSL сертификат и как да изберем най-подходящия? Едва ли SSL служи само за по-добро класиране в Google?

Какво е SSL сертификат?

SSL е метод за защита на интернет потребителите посредством създаване на криптиран канал, по който да преминава комуникацията. Технологията се използва в уеб браузърите, чат програмите, имейл клиентите и още множество видове софтуер. Самият SSL протокол е създаден през 1994, но в началото не е използван за валидиране на собствеността над домейн имената. Днес думата SSL е синоним на гаранция за сигурност. Но как всъщност работи SSL, какви видове SSL има и как да изберем правилния за нас в океана от продукти на пазара?

Защо ни трябва SSL сертификат?

Наличието на SSL сертификат на сайта ви увеличава значително доверието на клиентите в бранда и повишава нивото на сигурност при онлайн поръчките. Основната цел на сертификатите за сигурност е да криптират връзката между браузъра на потребителя и сървърa. В допълнение криптират чувствителната информация, защитават онлайн плащанията, предпазват от кражба на идентичност на сайта ви или на клиентските данни.

Видове SSL сертификати

1. DV Domain Validation SSL Certificate


Подходящ за: Сайтове без онлайн плащания, работещи само с лични данни

Функционалност: Валидира собствеността над домейн името на конкретния сайт. DV SSL се свързва само с името на домейна, а не с IP адреса, конфигуриран под DNS за този домейн.

dv-ssl

2. Organisation Validation SSL

Подходящ за: Сайтове за електронна търговия или работещи с чувствителна информация

Функционалност: Валидира домейн името и удостоверява идентичността на компанията, чието притежание е уеб сайта. С този вид SSL сертификат, крайните потребители виждат, че самоличността на компанията и сайта са контролирани и надеждни.

ov-ssl

3. Extended Validation SSL

Подходящ за: Средни и големи фирми, инстиуции или сайтове за електронна търговия, онлайн банкиране.

Функционалност: Предоставя най-високо ниво на сигурност чрез множеството проверки, които се извършват преди сертификатът да бъде издаден. Удостоверява идентичността на фирмата, домейн името и извършва допълнителен одит на документация, за да идентифицира компанията.

ev-ssl

А вие готови ли сте да защитите сайта и клиентите си?

Етикети: #organisation-validation-ssl #domain-validation-ssl-certificate #extended-validation-ssl #elektronna-targoviya #verisign #kriptirane-na-dannite #2048bit #zashtita-i-sigurnost #http #ssl-sertifikat #comodo-ssl #https #ssl

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе