Начало > ICN.Bg Блог > Friendly Geeks съвети > Защо сайта ми работи бавно?

Защо сайта ми работи бавно?

Защо сайта ми работи бавно?

(Обновена: ) | Friendly Geeks съвети

Все по-често срещан е проблемът с бавното зареждане на сайт. Научете причините ,както и превантивните мерки за избягването на подобен казус, който би коствал репутацията и потреблението на вашия уебсайт.

Ще наблегнем на факта, че скоростта на зареждане на сайта ви е от огромно значение. Независимо от това колко е полезно съдържанието на вашия уеб сайт, много от потребителите биха загубили интерес да го посещават, поради бавното зареждане на страниците.

Защо сайта ми работи бавно?

Причините за забавената работа на сайт са твърде много, но най-често срещаните са:

  • зареждане на твърде много вмъкнати файлове с функцията include(); – до зареждането на всички файлове съдържанието на сайта не може да се визуализира;

  • ако някой от тези файлове трябва да се свърже с URL от друг сървър, вероятността от забавяне нараства многократно;

  • недобре написани заявки към базата данни (select * или вмъкнати заявки), при които при всеки клик се проверяват всички записи без да се ползват индекси или разделяне на продуктите на подкатегории, същото се отнася и за събиране на тонове ненужна информация;

  • много разпространен недостатък при изграждане на сайтове са неоптимизираните и голям брой изображения. За пример ви даваме началната страница на yahoo.com – компания, която може да си позволи всякакъв ресурс и технология е избрала пестелив дизайн с малки оптимизирани изображения и много текстови линкове.

Как да избегнем бавното зареждане на сайта си?

Оптимизирайте приложенията си посредством:

-свеждане до минимум използваните плъгини и добавки към сайта;
- активиране на CloudFlareфункция, за допълнителна оптимизация и кеширане;
- избягване използването на линкове и изображения от други сайтове;
- активиране на Hotlink Protection;
- избягване използването на големи изображения.

Наскоро Googleпуснаха Page Speed Insights -полезен уеб инструмент, който ви позволява да проверите скоростта на сайта си. Page Speed Onlineизчислява скоростта на сайта ви, след което ви дава препоръки и насоки за оптимизирането му. Не всеки знае, но Googleдава предимство в класирането на сайтове, които зареждат по-бързо – още една причина да оптимизирате сайта си възможно най-скоро.

Важно е да отбележим, че моментното състояние на сайта може да зависи и от хостинг услугата, която ползвате. Именно поради тази причина е повече от препоръчително да се доверите на надежден и сигурен хостинг доставчик.
ICN.Bg използва 24/7 мониторинг на всички свои сървъри, благодарение на който предоставяме услуга с високо качество и грантираме стабилността на вашия хостинг, а с него и бързодействието на сайта ви.

В случай, че не сте техническо лице, е добре да се обърнете към създателите на сайта си, за да оптимизирате бързодействието му.

Етикети: #plagin #bazata-danni #hotlink-protection #sajt #sajta-mi-raboti-bavno #page-speed-online #neoptimiziranite-i-golyam-broj-izobra #vmaknati-fajlove-s-funktsiyata-include #spodelen-hosting #siguren-hosting-dostavchik

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе