Начало > ICN.Bg Блог > Friendly Geeks съвети > Защо да изберем .BG домейн?

Защо да изберем .BG домейн?

Защо да изберем .BG домейн?

(Обновена: ) | Friendly Geeks съвети

Имате локален бизнес и искате клиентите ви да ви намират лесно в Google? .BG домейните са вашата онлайн идентичност, която ще ви помогне за това. Независимо дали сте онлайн магазин, платформа за търговия, презентативен или корпоративен сайт, използвайки .bg домейни, лесно можете да направите бранда и сайта си запомнящ се за онлайн общността.

Улеснявайки крайния потребител по придобиването на домейн от зоната .bg, ние от хостинг компания ICN.Bg се стремим да улесним нашите клиенти, като им предоставяме възможността да регистрират такива домейни, като подготвяме изцяло документацията за това. В тази статия ще ви запознаем с тънкостите по отношение на .bg домейните и тяхната важност при развитие на бизнес в България.

Какви са изискванията за регистрация на .BG домейн?

ICN.Bg е официален Регистратор и има сключен договор с националния домейн регистър „Регистър.Бг“. Домейните, които ICN.Bg може да регистрира, са два типа:

  • С незащитен статус (без основание): Изисква се единствено пълномощно (подписано лично в офиса, нотариално заверено или подписано с ел. подпис), което упълномощава ICN.Bg да регистрира домейна от името на потребителя.
  • Със защитен статус (с основание): Изисква се предоставяне на документи за основание (регистрация на фирма, търговска марка, патент и др.)

Разликата между защитен и незащитен статус на домейна е в основанието, което предоставяте за регистрация. С незащитен статус могат да се регистрират домейн имена, за които нямате основание за регистрация (име на фирма, патент, търговска марка и др.), а целите да ползвате домейна в бъдеще. В този случай се изисква единствено подпис на пълномощно от Ваша страна. Незащитените домейни могат да преминават в статус защитен след предоставяне на основание за неговото ползване или след петата година от регистрацията им, в случай че през този период няма предявени претенции над тяхната собственост. ICN.Bg предоставя и възможност за регистрация на .BG домейн имена със защитен статус, без да се налага потребителя да предоставя документация (основание), ако името на юридическо лице или организация е с актуална регистрация в Търговския регистър. В такъв случай документите се подготвят изцяло от наша страна, като регистрацията се осъществява в рамките на два работни дни.

Подробни указания за регистрацията можете да получите тук: https://www.icn.bg/bg/domains.html

Каква е разликата между .BG и друг тип домейни?

Домейните от областта .bg са националното разширение (TLD) на България. Всеки, който желае, може да закупи национален домейн. Използването на .bg домейн разширение дава на своите потребители редица предимствата:

  • По-високата степен на доверие сред потребителите, поради по-сериозната процедура и документите, които са необходими за регистрация.
  • Другите разширения на търсени думи (особено на английски) са най-често заети.
  • Домейните .bg са кратки и българските клиенти са свикнали с тях повече от .com, защото повечето известни БГ сайтове са с такива домейни.

За кого са подходящи .BG домейните?

Домейните си имат смисъл и предназначение. Националните домейни са доста добре развити във всички европейски държави и набират популярност сред българските клиенти благодарение на своята функционалност. Те акцентират върху насочеността си към българските потребители. Когато вашият сайт е на български и е предназначен за българска аудитория, винаги е по-добре домейнът да бъде .bg – особено за корпоративни и фирмени сайтове. Това придава допълнително доверие у потребителя и помага за по-доброто позициониране на компанията и нейния бизнес.

Възползвай се от възможността да регистрираш свой уникален .BG домейн от ICN.Bg!

Етикети: #registratsiya-na-domejn #bg #domejn-s-nezashtiten-status #bg-domejn #domejn-sas-zashtiten-status #hosting #icn-bg #tld-razshirenie #biznes-v-balgariya #bg-domain

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе