Начало > ICN.Bg Блог > Friendly Geeks съвети > Как най-ефикасно да защитите вашия уебсайт?

Как най-ефикасно да защитите вашия уебсайт?

 Как най-ефикасно да защитите вашия уебсайт?

(Обновена: ) | Friendly Geeks съвети

Създаването на уебсайт е основна част от успеха на много бизнеси, но за да го постигнете трябва да сте сигурни, че изграждате сайта си върху стабилна основа – а именно добър и защитен хостинг план. С всекидневното повишаване на процента на кибератаки е важно вашият хостинг доставчик да осигури нужните защити за вашия уебсайт, така че вие и вашите клиенти да се чувствате защитени. В статията ще можете да научите повече за някои от основните ни инструменти, които ще повишат вашата киберсигурност.

SSL Сертификати

SSL сертификатите са силен актив за всеки бизнес, тъй като те не само удостоверяват връзката между вашия уебсайт и браузъра на даден потребител, но и защитават данните на вашите клиенти и подобряват ранкинга на уебсайта ви в търсачките. Чрез различни индикатори (зелен бар, https протокол) вашите потребители ще могат да бъдат сигурни, че личните им данни са защитени, а това води до изграждане на доверие, което от своя страна може да прерасне в печалби за вашия бизнес.

В зависимост от нивото на защита, от което се нуждаете, може да изберете различни SSL сертификати, които ще отговарят най-точно на нуждите на вашия бизнес. Ако не знаете кой точно сертификат ще ви бъде най-полезен може да прочетете повече за видовете SSL сертификати тук.

Alternativ

ICN.Bg предлага и напълно безплатен SSL сертификат за своите потребители – Let’s Encrypt. Той е подходящ за стартиращия ви уебсайт или онлайн проект, тъй като не изисква сложни настройки и се инсталира за секунди. Той е от типа DV (Domain validation), което означава, че удостоверява единствено автентичността на вашето домейн име . (Let’s Encrypt се предоставя като екстра към хостинг плановете Икономичен, Бизнес и Стандартен)

WordPress Management

WordPress е най-популярната CMS система, но това я прави и най-атакуваната в интернет пространството. За да сме сигурни, че вашите WordPress сайтове са защитени, ние от ICN.Bg внедрихме WordPress Management за всички наши потребители на Споделен хостинг, който съдържа в себе си различни функционалности, и в частност WordPress Security, които правят управлението на вашия WordPress сайт изключително лесно и бързо.

Alternat

WordPress Security e инструмент, който е съсредоточен да подобри защитата на вашите WordPress инсталации. С него вие може да добавите директория защитена с парола (Password Protected Directory) към логин частта на вашата инсталация, което ви защитава от Brute Force атаки.

Бутонът “Security Check” ви позволява да извършите цялостна проверка на всичките ви инсталации и да получите обратна връзка с препоръка за оптимизация и повишаване на сигурността, която можете да извършите с един клик.

С Fix Permission вие лесно можете да коригирате заложените права, така че да бъдат оптимални от гледна точка на сигурност.

ActiveAuth

Притеснявате ли се, че паролите ви на различните акаунти не са достатъчно силни и могат да бъдат откраднати? Ние от ICN.Bg разработихме напълно безплатно приложение ActiveAuth, чиято цел е да повиши вашата сигурност и да защити личните ви данни.

АctiveAuth е най-лесната и най-сигурна двустъпкова верификация за всички ваши акаунти. Ако трето лице се опита да се логне във ваш акаунт, ще получите съобщение на телефона и можете да забраните чуждия достъп до акаунта си. Това е добър начин да предпазите личните се данни и файлове в cPanel, WordPress или Facebook срещу кибер атаки.

Мониторинг

Работоспособността на сървъра, който използвате, е от основна важност за успеха на вашия уебсайт. Затова ние от ICN.Bg предоставяме услугата сървърен мониторинг, която лесно може да поръчате. Мониторинг на сървър означава, че следим да не паднат услугите на клиента и да няма downtime, за да може всичко да работи на оптимални обороти.

Проактивен Мониторинг

Проактивният мониторинг е услуга, която осигурява максимален uptime на сървъра ви. И тъй като голяма част от инцидентите се случват извън работно време, тази услуга включва в себе си стандартен сървърен мониторинг в комбинация с базова системна администрация, за да сте сигурни че има кой да се погрижи за оборудването при неочакван инцидент.

24/7 Мониторинг

Услугата 24/7 Мониторинг ви гарантира, че във всеки един момент вашият сървър и процесите на него ще бъдат проследени за превенция на евентуални технически казуси. Заявявайки тази услуга вие получавате: текущо следене на натоварването, проследяване на изправността на контролния панел, идентифициране на възможни пробиви в сигурността и др.

Защита срещу DDoS атаки

Какво са DdoS атаките и как работят? DoS и DdoS атаките представляват голяма заплаха за бизнеса днес, тъй като повечето от компаниите са зависими от Интернет. Целта на DdoS атаките е да „наводни“ дадена уеб услуга с такъв трафик, че да изчерпи ресурсите на сървъра и той да не може да приеме повече заявки, по този начин се ограничава достъпа до вашия сайт, а това води до загуба на доверието на вашите клиенти. Разликата между DoS и DdoS е в броя устройства, които стартират атаката.

Процентът на киберпрестъпност расте с всеки изминал ден, затова киберсигурността на вашия бизнес е от голямо значение за нас. Спрян достъп до онлайн услуга, загуба на приходи и кражба на лични данни са едни от последиците, с които онлайн бизнесите се сблъскват днес, а това води до загуба на доверие у потребителите и уронване на престижа на компаниитe. Затова от ICN.Bg се стремим да интегрираме най-новите защити в нашите хостинг планове, за да сме сигурни, че вашият уебсайт и бизнес е напълно защитен.

Добър начин да се защитите от DdoS атаки е Radware Defense Pro . Това е специализиран хардуер, който съчетава в себе си адаптивна поведенческо-анализираща технология с високо производителен специализиран хардуер. Устройството на Radware, което ние от ICN.Bg ви предоставяме, помага в превенцията срещу препълване на канала за свързаност, DDoS атаки, IoT устройства, атаки към логин страници, атаки зад CDN и SSL-базирани flood.

Облачен отдалечен архив

Отдалеченият архив на ICN.Bg предоставя възможност за архивиране на сървърни платформи (Linux/Windows), намиращи се в дата центровете на доставчика или от отдалечени локации. Възползвайки се от тази услуга, ще можете да намалите обема на заето дисково пространство, както и да намалите натовареността върху мрежата от и към архивираното устройство.

cMailPro

Добрият бизнес се крепи на добра комуникация, било то с други бизнес партньори или вътрешно, между отделите на самата компания. Все повече се увеличават проблемите със сигурността на имейл комуникациите и въпроса е дали само вие четете вашата бизнес кореспонденция? Като решение за вашата сигурност, ние от ICN.Bg ви предлагаме cMailPro.

cMailPro е единно комуникационно решение за вашия бизнес. Сигурна и бърза платформа, която е лесна за управление и която предлага множество функционалности събрани на едно място. Огромното предимство на cMailPro е пълната криптация на вашата комуникация посредством S/MIME и Digital Signature. В допълнение с това, че можете да съхранявате информация на ваш собствен сървър или на наша инфраструктура, което ви гарантира максимална сигурност на вашите данни.

Alternative dsatext

Можете да прочетете повече за функционалностите на cMailPro тук.

Основното предимство на това вашият уебсайт и бизнес да е защитен е че по този начин се гради доверие, а това е сигурен начин за положително развитие на вашата компания. Можете да разчитате на ICN.Bg, да продължава да интегрира нови системи за повишаване на сигурността, за да може вие да постигате вашите цели още по-лесно и бързо.

Етикети: #ssl #wordpress-management #monitoring #cmailpro #ICN #website #server #ddos #radware #activeauth

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе