Начало > ICN.Bg Блог > Friendly Geeks съвети > За кого е подходящ бизнесът в интернет?

За кого е подходящ бизнесът в интернет?

(Обновена: ) | Friendly Geeks съвети

Няма лесен бизнес

Ако преследваш идеи за бърза и лесна печалба няма да имаш полза от тези статии. Думите бързо и лесно са характерни за хазартния бизнес, където в масовият случай бързо и лесно губиш заложените пари.

Тук става въпрос за изграждане на собствен успешен интернет сайт, през който ти продаваш информация, продукти или услуги на заинтересовани интернет потребители.

Един интернет сайт е много повече от картинки, текст и линкове, които виждаш в браузера на твоят компютър.

Ще се убедиш, че зад изграждането на един популярен сайт стои много планиране, много тестове, много писане и публикуване, много анализ и оптимизация, с една дума – инвестиция от много знания, труд, време и пари.

Трябва да се довериш на някого

Безкрайно важно е преди още да започнеш реална работа по един интернет проект да събереш максимално обективна информация.
Това е същото като да имаш в джоба десет лева и да решиш да отидеш от София до Варна. Когото и да попиташ ще ти каже, че тази сума е недостатъчна и трябва да имаш поне тридесет лева само за да стигнеш до Варна, а трябва да помислиш и за допълнителни разходи за храна и квартира.

Възможно ли е с десет лева да реализираш проектa Варна?

На теория да.

Пътуваш на стоп, във Варна си намираш подходяща (по-скоро неподходяща) компания и готово.

Здравият разум обаче казва не и вероятностите да се завъртиш в спиралата на неприятностите е много голяма.

Въпросът е на кого ще се довериш и до голяма степен от отговора зависи крайният резултат – приятна почивка или негативни спомени за цял живот.

Същото е и при започване на всеки нов проект, не само изграждане на сайт.

Има два основни въпроса, на които трябва да си отговориш:

  1. Какво изисква реализирането на такъв проект?
  2. Имам ли необходимите качества и ресурси за да започна и завърша успешно такъв проект?

В тази статия ще посоча минималните изисквания за започване на един интернет сайт.

Минимални компютърни умения

Работа с офис програма

На първо място трябва да можеш да работиш с офис програма като Microsoft Office или Open Office.

Трябва да можеш да пишеш защото ще ти се налага да пишеш много.

Трябва да имаш много добра граматика и правопис. Умението да пишеш интересни и в същото време полезни за читателите текстове е изкючително важно условие за успех. Никой няма да си губи времето за да чете скучно и неграмотно написани статии. Не става въпрос да се превърнеш в съвременен Шекспир, но трябва да можеш да привличаш внимание и да печелиш доверие с твоите статии.

Бизнесът е доверие.

Когато си купиш продукт, ти гласуваш доверие на компанията производител.

Когато си купиш хостинг от ICN.bg, ти знаеш че си купуваш продукт на световно ниво на достъпна цена.

Абсолютно задължително условие за успех на един сайт е създаване на уникално, полезно и интересно за читателите съдържание.

Работа с мейл програма

Трябва да можеш да работиш с мейл програма. Писането на писма ще бъде основна, макар и второстепенна задача, така че трябва да имаш необходимите познания.

Важно е да се отбележи, че писането на имейли е коренно различно от писането на статии, публикации в блог или коментари в социални мрежи.

Имейл маркетинга е мощен инструмент за комуникация, но трябва да се научиш как да стоиш далеч от спам зоната.

Работа с FTP програма и phpmyadmin

Дори да приемем, че избереш за платформа на твоя сайт безплатна CMS програма, ще ти се наложи да работиш и с FTP програма за трансфер на файлове.

Има определено ниво на сигурност, което трябва се прилага, така че е добре да имаш информация как да пазиш личният си компютър защитен, къде и как да пазиш файловете с важна информация, какви пароли да ползваш за защита на твоят хостинг акаунт.

За архивиране на съдържанието ще трябва да ползваш phpmyadmin, което не е никак сложно, при положение, че самата CMS програма записва автоматично информацията в базата данни.

Владеенето на английски език е един много голям бонус тъй ще ти позволи да ползваш безкрайно количество ценна информация, повечето от която не може да се намери на български, а и кафчеството на текстовете от Google Translate все още прилича на познатата детска игра развален телефон.

Инвестиция в пари

Собствен домейн и хостинг от ICN.bg за една година ще ти струва 62 лв., допълнително около двадесет лева на месец струва добра интернет връзка. Изборът на платформа за сайта варира от безплатна (колко е качествена щом е безплатна е важен въпрос) до няколкостотин лева.

В отделна статия ще разгледаме подробно възможностите.

Успехът няма да дойде веднага

Търпението и постоянството в преследване на поставената цел е главната отличителна черта между успех и провал не само в света на интернет.

Тактиката ако не стане до месец край е обречена. И какво ако стане след една година?

Няма дете, което да е проходило без да падне нито веднъж. Няма да изградиш един успешен сайт преди да откриеш свои сериозни грешки дори и да си бил многократно предупреден за тях.

Бъди реален.

Има един единствен начин на полезно и трайно обучение и той е дали сме склонни да се учим от грешките си.

Доста труден подход в народопсихологията на българина, където далаверата (измамата) е бизнес стандарт вместо престъпление, но това е друга тема.

За финал

В крайна сметка създаването и поддържането на интернет сайт е един безкраен процес на самоусъвършенстване и дисциплина и всеки, който желае да напредва може да го направи.

Стига само (за негово или нейно добро) да забрави думите бързо и лесно.

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе