Начало > ICN.Bg Блог > Friendly Geeks съвети > Облак + Бизнес = Успех

Облак + Бизнес = Успех

(Обновена: ) | Friendly Geeks съвети

След като ви запознахме с облачните технологии, сигурно ще ви е любопитно да разберете какви са основните характеристики на облака и защо той е по-доброто решение за вашия бизнес.

cloud

Достъпност

Напълно в крак с глобализацията и все по-големият стремеж към мобилност, основният принцип зад облачните технологии е, че те са достъпни за потребителите винаги, когато имат нужда. Също така те могат да бъдат лесно преконфигурирани в отговор на променящите се нужди на потребителите. Облакът представлява огромен запас от ресурс, достъпен за всеки регистриран потребител от всяка точка на света с интернет връзка по всяко време.

Огромен потенциал

При използването на облачни технологии има потенциал за постигане на големи икономически ползи. Облачният модел разчупва установетените методи на заплащане, защото прилага друг модел на ценообразуване – модел плащане-при-ползване. Благодарение на това потребителите могат да измерват точно потреблението и заплаща толкова ресурс, колкото са изразходвали. При този модел няма нужда от годишен договор и от установяване на минимални нива на разход на ресурс. Обикновено вие можете да активирате ресурси, когато пожелаете и да заплатите периода, през който сте ползвали ресурса. Това икономическо предимство се ползва не само при проектите на IT организации, но и от голям брой предприемачи, които започват нов бизнес.

Гъвкавост и еластичност

Облакът е забележителен и със своята гъвкавост, бързина и удобство. Неговата еластичност дава възможност за динамично конфигуриране на разходите и преминаване от високи капиталови към ниски оперативни разходи. Еластичността дава възможност да се отчита колко ресурс е консумиран в отговор на това колко ресурс е необходим.

Автоматизация

Благодарение на високото ниво на автоматизация, при облачните услуги има възможност за изграждане, инсталиране, конфигуриране и доставяне на приложения и услуги само през интернет без необходимост от ръчна намеса.

Виртуализация на ресурсите

Виртуализацията не е нещо ново. Всеки сървър заема физическо място и използва значително количество енергия за работа и охлаждане. Технологията, която позволява висока степен на оползотворяване на хардуера и която е най-важният фактор в облачната структура, е виртуализацията, при която всеки физически сървър е разделен на множество виртуални сървъри. Всеки един виртуален сървър действа самостоятелно и може да има собствена операционна система и да предоставя достъп до определен набор от софтуерни програми и приложения.

ICN Cloud + допълнителен бонус

Към всички тези принципи, които лежат в основата на cloud хостинг услугата, много често доставчиците предлагат и опцията auto scaling. Идеята на тази опция е потребителят да има възможност да настрои системата, така че тя автоматично да поддържа определен процент резерв над нормалния за работа. Така при пиково натоварване системата напълно автоматично ще освободи и насочи необходимия допълнителен ресурс, така че приложението остава винаги достъпно независимо от нивото на натоварване.

Вижте още: Кой са ползите на Cloud хостинга за малкия бизнес

Етикети: #hosting #oblak #cloud

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе