Начало > ICN.Bg Блог > Friendly Geeks съвети > Миграция на хостинг акаунт

Миграция на хостинг акаунт

(Обновена: ) | Friendly Geeks съвети

http://www.youtube.com/watch?v=-XHmODOZQA4
За да мигрирате своя сайт от един хостинг акаунт в друг трябва да изпълните няколко много важни стъпки.

  1. Мигриране на файловете.

  2. Миграция на база данни, Export/Import.

  3. Миграция на имейл акаунти, заедно с тяхното съдържание.

В това видео Friendly Geeks ще ви показват как стъпка по стъпка да извършите миграцията.

Първото, което трябва да направите е да влезете през FTP в настоящия си хостинг и да копирате папката public_html на своя десктоп. След което е необходимо да влезете в phpMyAdmin и да направите export на базата данни. Експорт на база данни се прави по следния алгоритъм:

cPanel > phpMyAdmin > Експорт > Тип на експортирането: Потребителско - всички настройки > Маркирате базата данни > Изпълнение.

След това записвате файла на своя десктоп. Следващата стъпка е да мигрирате своите имейл акаунти заедно с тяхното съдържание. Това можете да извършите по следния начин:

  1. Отваряте папка mail и копирате домейна, който желаете да прехвърлите на своя десктоп, отново в папка mail.
  2. Влизате в папка etc и отново копирате домейна, който желаете да прехвърлите на своя десктоп в папка etc.

След като извършите тези стъпки имате цялото съдържание необходимо за прехвърляне на сайта копирано на своя десктоп. Вече можете да започнете процедурата по качването на файловете на новия ви хостинг. A ето и как да го направите:

  1. Изтрийте/преименувайте папката public_html, която се намира на вашия нов хостинг и на нейно място сложете папката public_html, която копирахте на своя desktop.

  2. След като сте качили файловете е необходимо да качите и базата данни. Преди да извършите импортирането отваряте .SQL файла с подходящ текстов едитор и променяте името на стария cPanel акаунт с името на вашия нов cPanel акаунт.

Например: Ако сегашният cPanel акаунт е icnfrie променяме icnfriewp328 с името на вашия нов акаунт, а именно geekscowp328. След това запазвате файла и правим импортираме от файла, който експортирахме по-рано.

  1. Отново влизате в phpMyAdmin и от меню Импорт избирате .sql файла от вашия десктоп.

Не забравяйте да промените настройките в конфигурационния файл на приложението, което използвате, както сме показали във видеото.

  1. След като сте прехвърлили успешно файловете и базата данни идва ред и на пощите.

Добавяте домейна, който е бил главен на вашия предишен хостинг акаунт като допълнителен домейн от меню Add-on domains или "Допълнителни домейни".

  1. Копирате съдържанието на папките etc и mail, които по-рано копирахте на своя десктоп във вашия нов хостинг акаунт.

Във всяка от двете директории (mail и etc), съдържанието на вашите пощи е запазено в директория с името на вашия домейн. След като копирате тези директории в папките etc и mail на вашия нов хостинг, прехвърлянето на вашата поща е завършено.

За да извършите проверка, влизате в своите пощенски акаунти чрез web mail и проверявате дали всичко е наред, както и дали всички писма са налични и достъпни.

Моля имайте предвид, че ако до сега сте използвали POP3 протокол, то няма да има писма, които да видите при извършване на проверката, тъй като POP3 изтегля и пази пощата на вашия личен компютър.

Етикети: #imejl #baza-danni #hosting #migratsiya-na-hosting-akaunt #migratsiya #migratsiya-na-aktiven-hosting #imejl-akaunti [#publichtml](https://www.icn.bg/bg/blog/?tag=publichtml){: .tag-link} #sql-fajl #ftp #pop3 #phpmyadmin #cpanel

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе