Начало > ICN.Bg Блог > Friendly Geeks съвети > Клониране на инсталация в Softaculous с функцията Clone

Клониране на инсталация в Softaculous с функцията Clone

Клониране на инсталация в Softaculous с функцията Clone

(Обновена: ) | Friendly Geeks съвети

В предишни статии Ви запознахме с решението Softaculous auto installer, неговите преимущества, как с 1 клик да инсталирате върху вашия сървър различни уеб приложения и как да улесните работата си с няколко PHP скрипта. В тази статия ще Ви покажем как да клонирате инсталация с функцията Clone в Softaculous. Чрез тази функция ще можете да клонирате инсталация, за да тествате ъпгрейдите или промените преди да ги приложите върху оригиналната инсталация.

Функцията за клониране е достъпна само за няколко скриптове засега, но ще бъде добавена и в други след време. Ако вече сте инсталирали сайта си ръчно, ще трябва да го импортирате в Softaculous.

Ще вземем за пример една инсталацията на WordPress. Ще клонираме инсталацията в поддиректория клонинг.

1) Вход в контролния панела

  • Отидете на вашия панел (например URL-то на cPanel-а ще бъде domail.com/cpanel или https://domain:2083) и влезте с вашите данни.

  • Там кликнете върху иконата на Softaculous.

  • Ще се покаже Softaculous панелът на крайния потребител.

  • Отидете на страницата с всички инсталации.

Clone1 (1)

2) Изберете инсталация, която искате да клонирате

  • Кликнете върху иконката за клониране, която се намира до инсталацията, която искате да клонирате

Clone2

  • Ще се покажат страницата за клониране с детайлите на инсталацията в момента и формуляр за попълване на детайлите за клонираната инсталация.

3) Попълнете детайлите за клониране на инсталацията.

  • Попълнете детайлите за клониране на инсталацията, т.е. Choose domain (Избор на домейн), Directory (Директория), Database name (Име на базата данни), т.н.

  • Цъкнете на бутона Clone Installation (Клониране на инсталация) и с това трябва да се приключи клонирането. Времето, което ще отнеме, варира в зависимост от размера на Вашата инсталация, така че трябва да бъдете търпеливи.

  • Това е! Сега вече можете да използвате клонираната инсталация и да тествате ъпгрейдите, подобренията или всички други промени, които искате да направите.

Детайлите за администраторския акаунт ще бъдат същите като тези на оригиналната инсталация.

Clone3

Softaculous е софтуерът, който ще ви позволи автоматично да инсталирате различни уеб приложения директно върху вашия сървър само с 1 клик. Той оптимизира процесите и улеснява ежедневната ви работа. Това е основната причина, поради която от екипа на ICN.Bg вградихме успешно Softaculous в нашата cPanel система и го предлагаме безплатно на нашите клиенти.

Етикети: #perl #klonirane-na-instalatsiya #clone #softaculous #softaculous-auto-installer #hosting #php #wordpress

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе