Начало > ICN.Bg Блог > Friendly Geeks съвети > Какво е еластичен VPS Cloud

Какво е еластичен VPS Cloud

Какво е еластичен VPS Cloud

(Обновена: ) | Friendly Geeks съвети

В последните години популярността на облачните услуги нараства изключително бързо, благодарение на платформи за съхранение като Dropbox и Google Docs. Статистика на Gartner сочи, че компаниите по целия свят през 2013 са похарчили малко над 131 млрд. долара за cloud базирани услуги, а до 2016г. тези разходи ще нараснат до 210 млрд. годишно. Едни от най-търсените cloud базирани услуги са BPaaS, IaaS и SaaS услугите.

cloud-annualgrowth

Една от най-големите крачки в технологично отношение се случва в дата центровете на хостинг компаниите, предлагащи VPS или Cloud сървъри, които дават всичко от себе си, за да отговорят на нарасналото търсене и изисквания на клиентите.

VPS или Cloud сървър се е превърнал несъмнено в една от най-популярните хостинг платформи за уеб разработчици, независими контрактори, блогъри и софтуерни разработчици, които търсят почти перфектен uptime, оптимално представяне, стабилност и не на последно място ценова достъпност.

Икономическите сътресения принудиха както компаниите за сигурен и бърз хостинг, така и бизнеса, да се стремят към иновации и автоматизация на вътрешните процеси в опит да спестят средства и да увеличат производителността си в силно конкурентната среда. Традиционно предпочитаният споделен хостинг е перфектният „трамплин", който дава възможност да се реализират малки или стартиращи уебсайтове. Но с времето увеличените нива на трафик , както и бурното развитие на онлайн търговията, оказват натиск на споделените платформи, което се отразява в представянето на сайтовете и може да доведе до загуба на клиенти.

Развитието на облачните услуги (в частност VPS) в последните години предлага на бизнеса нови решения, позволявайки им да използват своите хардуерни и софтуерни ресурси, когато се нуждаят, без необходимостта да инвестират във физическа инфраструктура или да работят със сложните конфигурации на споделените сървъри.

Ключовата характеристика на VPS облаците е т.нар. „ еластичност“ или възможността да определяте сами мащаба на CPU, дисковото пространство и RAM паметта, в зависимост от активността на вашия сайт. Cloud VPS ви позволява гъвкавост при изненадващ или еднократен засилен трафик – тоест дори при пиково натоварване, вие ще бъдете подготвени. При нормализиране на трафика, параметрите на еластичния облак могат да бъдат върнати на предишните нива, позволявайки на ИТ администраторите пълен контрол над използваните ресурси и съответно - на тяхната цена. Моделът на ценообразуване при еластичните Cloud позволява на вас като компания да регулиратe паричния си поток, без необходимостта да се запасяватe предварително с ресурси. Това е и един от най-важните фактори, който доведе до бързото развитие на облачните услуги.

Еластичните VPS Cloud се появиха в момент, когато революцията на мобилни устройства доведе до силен натиск върху дата центровете да доставят информацията бързо и безпроблемно до потребители по целия свят. Cloud VPS се характеризират с възможността да се „лекуват“ сами, проявявайки моментални reboot свойства, в случай на падане на сървъра. Основният софтуер позволява на дата центровете да обединяват сървъри и намаляват техния физически отпечатък, благодарение на което проблемите на клиентите се решават по-бързо и ефикасно. Вижте още: Облачни технологични модели - видове облаци

Етикети: #vps #sеrvеr # #hosting #saas #cloud

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе