Начало > ICN.Bg Блог > Friendly Geeks съвети > Как SSD дисковете правят вашия споделен хостинг по-пълноценен?

Как SSD дисковете правят вашия споделен хостинг по-пълноценен?

Как SSD дисковете правят вашия споделен хостинг по-пълноценен?

(Обновена: ) | Friendly Geeks съвети

В края на миналата година ви обещахме че 2014г. ще бъде една специална година. Обещахме ви и много изненади и новости. И тъй като в ICN.Bg обичаме да си спазваме обещанията, ще ви почерпим с една новина от кухнята. Щастливи сме да отбележим факта, че наскоро приключи почти едногодишното поетапно обновяване на сървърните шасита, обезпечаващи услугата Уеб хостинг. Повишихме значително изчислителната мощ, залагайки на най-ново поколение Intel Xeon E5 процесори и увеличихме обема на дисковите масиви за съхранение на вашите данни. Ключовия компонент обаче бе добавянето на допълнителни SSD дискови масиви, които да ускорят продуктивността на вашите уеб приложения и бази данни.**

Как добавянето на SSD дискове към стандартните HDD масиви подобрява продуктивността на споделената хостинг среда?

  • изключително висока продуктивност – информацията се обработва 5 пъти по-бързо отколкото при използване на обикновени HDD дискове.

  • висока скорост на трансфер на данни при достъпване и сервиране на динамичното съдържание от базата данни.

  • голям обем от входно-изходни операции (IOPS) – при SSD се обработват до 20 пъти повече IOPS, отколкото при HDD. Това е изключително предимство при интензивни системни дяловe обработващи множество операции и транзакции.

Използвайки SSD дискове към вашия споделен хостинг постигате изключително висока скорост на зареждане и отваряне на вашия сайт. Вашият сайт се зарежда бързо,а това афектира както върху PageRank, така и върху bounce rate и броя на клиентите, които извършват покупка или поръчка през сайта ви.

Вижте още: Как да избегнем бавното зареждане на сайта ни?

Какво е SSD?

SSD (solid-state drive) са дискове, притежаващи енергонезависима памет подобна на флаш паметта. За разлика от HDD дисковете, те нямат подвижни части и въртящ елемент. Технологията, по която са създадени им дава множество предимства в сравнение с HDD дисковете като по-висока производителност и качество, бързина и ефективност.

Каква е точната функция на SSD дисковете?

Въпреки неоспоримите си качества, SSD дисковете не могат да заменят изцяло HDD дисковете. Тяхната цел е да съхраняват динамична информация, бази данни и дялове, които изискват интензивно четене и писане (IOPS), да обработват SQL операции и кешинг. За по-голяма сигурност и надеждност информацията на SSD диска се репликира върху HDD диск. Организирането на информацията по този начин ускорява значително клиентските приложения, без да се налага допълнителна оптимизация от ваша страна. А допълнително предимство е, че използвайки този вид дискове, сайта ви изразходва по-малко CPU минути, като по този начин освобождавате ресурс за допълнителни операции.

SSD дисковите масиви се характеризират с изключително добра производителност, като този вид съхранение на данни е идеален за натоварени уеб приложения, интензивна работа със сървъри за бази данни, индексиране, обработка на логове и големи файлове, както и много натоварени бекъп хранилища и сайтове с високо потребление.

Какви SSD използваме?

ICN.Bg използва най-висок клас Intel Enterprise MLC SSD, които са изключително бързи и осигуряват отлична производителност при ниско ниво на консумация на електричество.

Мониторинг на SSD под SSH

Екипът на ICN.BG внедри специализиран софтуер за мониторинг на продуктивността и живота на SSD дисковете. Това е необходимо, тъй като SSD, за разлика от HDD не може да индикира стандартно за възникнали проблеми. От друга страна системата отчита колко входно-изходни операции се извършват на всеки такъв диск и индикира, когато цикъла на живот на диска е към края си.

Вижте още: Какви са предимствата на SSD дисковете?

Екипът на ICN.Bg винаги се стреми да предложи на потребителите максимално високо качество. С цел да помогнем на всички притежатели на уеб сайтове, решихме да им предоставим [изключително бърза скорост на зареждане на техния сайт и много по стабилна и продуктивна инфраструктура. Всичко това посредством SSD!](https://www.icn.bg/bg/shared-hosting/)

Инфографика как работят SSD дисковете

Етикети: #iops #hdd #ssd #Хостинг #Host #ssh

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе