1. Начало
  2. Сигурност и защита
  3. TLS/SSL сертификати
  4. Как да взема SSL сертификат и да го активирам за сайта?

Как да взема SSL сертификат и да го активирам за сайта?

На страницата със SSL сертификати на superhosting.bg имате възможност да видите всички наши предложения за SSL продукти, както и да филтрирате резултатите по издател и тип.

Филтриране на SSL сертификатите по издател или тип.

За да поръчате SSL сертификат, следвайте следните стъпки:

  1. Изберете SSL сертификат и щракнете Поръчване.
  2. Клиентски профил. Влезте във Вашия клиентски профил или попълнете данни за нов клиент и кликнете Регистриране на профил.
  3. Преглед на поръчката. Прегледайте поръчката и общите условия за използване на услугата. Маркирайте Вашето съгласие.
  4. Плащане на поръчката. Изберете подходящия за Вас начин на плащане, като изберете съответния радио бутон и продължете с Плащане на поръчка.
    • Managed SSL. Ако към поръчката за SSL сертификата сте добавили услугата Managed SSL – не е нужно да извършвате нищо от следващите стъпки. Ние ще се погрижим за конфигурирането, издаването, инсталацията на SSL сертификата и активирането му за сайта.
  5. Конфигуриране на SSL сертификата. След като се получи потвърждение за извършено плащане по поръчката, следващата стъпка е конфигуриране на заявка за издаване на SSL сертификата през Вашия клиентски профил. Вижте повече: Конфигуриране на SSL сертификат, закупен от СуперХостинг.БГ | Help

Стъпки за активиране на сигурна HTTPS връзка със сайта

  1. Инсталиране на SSL сертификата в cPanel. След като сертификатът е издаден, можете да го инсталирате в cPanel.
  2. Активиране на HTTPS за сайта. След инсталацията на сертификата в cPanel, активирайте сигурната HTTPS връзка за сайта.

Използването на SSL сертификат и сигурна HTTPS връзка за сайта е категоричен показател, че държите на доверието и сигурността на посетителите му. Освен това ползите от SSL сертификата за сайта са много големи, някои от които – по-бързо зареждане и по-добро класиране в резултатите на Google.

Обновена: 25.11.2022

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още