Начало > ICN.Bg Блог > Friendly Geeks съвети > Как да станеш WordPress Pro (Част Първа)

Как да станеш WordPress Pro (Част Първа)

Как да станеш WordPress Pro (Част Първа)

(Обновена: ) | Friendly Geeks съвети

WordPress е една от най-популярните платформи за блогове и система за управление на съдържанието (Content Management System). Темите и плъгините са свободно достъпни като Open Source код под лиценз GPLv2. Пълната инсталация и конфигурация на WordРress ви отнема **[не повече от 5 минути, особено ако използвате Softaculous auto installer. От .htaccess сигурност, през конфигурация на защити, задаване на потребителски роли и още.... Ще ви покажем как да администрирате вашия WordPress като истински професионалисти.

Като потребители на уеб хостинг имате възможност да инсталирате WordPress през Softaculous Auto installer само с 2 клика. Другата опция е ръчна инсталация на системата, което отнема не повече от 5 минути. Инсталацията включва:

  1. Качване на WordPress zip файл.
  2. Извличане (extracting) на zip файла.
  3. Създаване на таблици за база данни.
  4. Създаване на конфигурационен файл.
  5. Инсталиране.

Вижте повече как да използвате безплатната екстра във вашия хостинг план WordPress Managment, къдете имате възможност само с един клик лесно и бързо на управлявате професионално вашия Wordpress сайт


Можете да инсталирате Wordpress сайта си по няколко начина: - Инсталиране през файловия мениджър в Cpanel. - Исталиране на вашия Wordpress сайт през SSH

Конфигуриране

При конфигуриране на вашия WordPress, създаване на бази данни, избор на потребителско име или парола, най-важното нещо е да бъдете непредвидими. Например при базите данни не оставяйте представки като “wp_”, не използвайте потребителско име “admin”. Защо това е важно?

Много от начинаещите WordPress потребители използват потребителско име username или admin. Това улеснява значително работата на хакерите.

Ето и няколко съвета как да направите Wordpress сайтовете по-защитени

  1. Задавайте сложен префикс за базата данни. Вместо “wp”, може да използвате нещо от типа на “HiHg&3jGX4_”.

2. Разделете „длъжностите“ – използвайте админ, когато изпълнявайте администраторски задачи, в противен случай използвайте редактор или автор.

  1. Добре е вашият администраторски профил да има нестандартно име. Паролите трябва да включват поне 8 знака – малки и големи букви, цифри и специален символ.

Следете нашия блог за втората част на статията "Как да станеш WordPress Pro", в която ще откриете допълнителни опции за конфигуриране и полезни плъгини за WordPress.

Етикети: #plagini #putty #blog #cms-sistema #mysql #htaccess #wordpress-instalatsiya #vim #gui-instrumenti #unix #sql-komanda #ftp #instalatsiya #cpanel #mac #bsd-distributsiya #wordpress #linux #ssh

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе