Начало > ICN.Bg Блог > Friendly Geeks съвети > Как да прехвърля основния си домейн към подпапка?

Как да прехвърля основния си домейн към подпапка?

Как да прехвърля основния си домейн към подпапка?

(Обновена: ) | Friendly Geeks съвети

Всеки хостинг акаунт е свързан с един главен домейн, който използва една главна директория (папка), в която са разположени файловете на вашия сайт. И това е така до момента, в който решите да подредите виртуалното си пространство и да организирате файловете си, така че те да бъдат по-лесно достъпни и откриваеми за вас самите. Именно тогава идва момента, когато трябва да насочите главния си домейн към определена директория. Как да насочите основния си домейн към към подпапка ще разберете от следващите редове по-долу.

Вие имате възможност да прехвърлите вашия основен домейн към подпапка в public_html лесно и бързо само с няколко действия. За да можете да настроите вашия основен домейн да използва подпапка на вашия хостинг акаунт, вие ще трябва да създадете пренасочващ .htaccess файл в public_html папка, така че сървърът да може да разпознае и пренасочи заявките за основния домейн към под-папка на public_html.

Посетителите на вашия уеб сайт няма да могат да разграничат, че вашия главен домейн използва под-папка, тъй като те ще продължат да виждат уеб сайт адреса като http://www.yourdomain.com/page.html.


Пренасочване на .htaccess основен домейн към подпапка става като копирайте и поставите посочения по-долу код в .htaccess файла в public_html папката на вашия хостинг акаунт. Редовете започващи с # са пояснения относно това за какво служи реда след тях.

Do not change this line.

RewriteEngine on

Change yourdomain.com to be your main domain.

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(www.)?yourmaindomain.com$

Change ‘subfolder’ to be the folder you will use for your main domain.

RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/subfolder/

Don’t change this line.

RewriteCond %{REQUESTFILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST
FILENAME} !-d

Change ‘subfolder’ to be the folder you will use for your main domain.

RewriteRule ^(.*)$ /subfolder/$1

Change yourdomain.com to be your main domain again.

Change ‘subfolder’ to be the folder you will use for your main domain

followed by / then the main file for your site, index.php, index.html, etc.

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(www.)?yourmaindomain.co.uk$
RewriteRule ^(/)?$ subfolder/index.php [L]

Поставяйки този код в .htaccess файла вашия главен домейн ще бъде пренасочен към желаната от вас директория без това да окаже някакво влияние на потребителите ви! А ето как трябва да изглежда вашия .htaccess файл, който може да създадете дори с Notepad!

Етикети: #kod #hosting-akaunt #htaccess #direktoriya #hosting [#publichtml](https://www.icn.bg/bg/blog/?tag=publichtml){: .tag-link} #glaven-domejn #virtualno-prostranstvo #domejn

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе