Начало > ICN.Bg Блог > Friendly Geeks съвети > Как да предпазите сайта си от хакерски атаки

Как да предпазите сайта си от хакерски атаки

Как да предпазите сайта си от хакерски атаки

(Обновена: ) | Friendly Geeks съвети

Може би си мислите, че вашият сайт не е достатъчно "интересен" за хакерите, но със сигурност всеки сайт е изложен на този риск. По-голямата част от пробиви в сигурността на сайта са с цел кражба на данни или цялостното му заличаване. Тук са нашите съвети за максимална сигурност и опазване на вашия сайт. Вижте полезни практики за защита на вас и вашите потребители, както и как да се възползвате от предимствата, които CloudFlare и Web Application Firewall ви дават в борбата с хакерски атаки.

Има няколко различни превантивни мерки, които може да предприемете, за да се сведе до минимум рискът от хакване. Вече сме ви разказвали за това как да не използвате лесни пароли и защо да избягвате така познатото име "Admin", но какво не знае всеки по темата за предпазването от хакерски атаки?

1. Правете често Backup (резервно копие) на вашия уебсайт
Препоръчваме ви поне веднъж седмично да правите резервно копие на вашия сайт и данни. Има много WordPress плъгини, които могат да ви помогнат с това. ICN.Bg ви дава възможност да използвате R1 Software за бекъп. R1Software е софтуер, с който можете лесно през cPanel да създавате бекъп копия, когато ви е необходимо. ICN.Bg напълно безплатно прави ежедневен backup на Вашия хостинг акаунт, който всеки ден се презаписва с нов и може да бъде възстановен по Ваше желание след потвърждение по email.

2. Поддържайте софтуера актуален

От жизненоважно значение за сигурността на вашия сайт е да поддържате софтуера актуален. Това се отнася както за операционната система, така и за всеки софтуер, който работи на вашия сайт, като CMS или форум. Имате възможността да бъдете информирани за най-новите CMS версии чрез приложението Softaculous, което ви изпраща имейл, в който ви уведомява за наличието на нова версия на инсталираните от вас приложения. Друг алтернативен начин да сте запознати с най-новите CMS версии е да посещавате поне веднъж месечно официалните сайтове на създателите на приложенията. Необходимо е периодично да проверявате плъгините и темплейтите, които Вашия уеб сайт използва за по-нови версии и ако такива са налични те да бъдат обновявани.

3. Използвайте VPN услуга за подсигуряване на вашата интернет връзка
VPN (Виртуални частни мрежи) скрива вашия IP адрес и защитава вашите данни чрез криптиране на интернет трафика. VPN услугата защитава личните ви онлайн данни, предотвратява онлайн шпионаж, криптира информацията ви и предпазва от хакерски атаки.

4. SSL сертификат
Инсталирането на SSL сертификат е задължително за сайтове, в които се въвежда лична или конфиденциална информация - лични данни, номера на кредитни карти или банкови сметки.
Добра идея е да използвате сертификат за сигурност, когато се предоставя лична информация между уеб сайта, уеб сървъра и базата данни. Ако атакуващите стигнат до тази информация, могат лесно да получат достъп до потребителския ви акаунт и лични данни.

SSL (Secure Sockets Layer) е криптографски протокол за връзка клиент-сървър, разработен за пренасяне на информация през Интернет. Протоколът осигурява защита на предаваната информация между клиента и сървъра, като я криптира чрез публичен ключ. SSL се грижи за изпратената информация да остане непроменена и я изпраща само до сървъра, за който е предназначена.

5. Използвайте надежден уеб хостинг
Налице са редица мащабни хакове, които са причинени поради небрежност от страна от хостинг компания, която обслужва вашите сайтове. Уверете се, че сте доверили данните си на най-добрата хостинг компания, която предлага контрол на достъпа до вашата информация, поддържа и актуализира софтуера на сървърите и осугирява постоянна техническа поддръжка.

ICN.Bg ви предлага допълнителни защитни механизми, като CloudFlare и Web Application Firewall, за да ви осигури максимално защитена и стабилна услуга.

Web Application Firewall ви дава възможност да защитите своя сайт от злонамерени атаки, експлойти, анти-спам и др. Системата ви предоставя статистика за заразените файлове, както и информация как да се защитите. СloudFlare също е полезен софтуер, който се грижи и за няколко аспекта – предпазва ви от хакерски атаки към сайта, играе ролята на proxy, което скрива реалния сървър, за да не е уязвим той, а също кешира възможно най-много динамично и статично съдържание на сайта ви, като прави сайта ви и по-бърз.

Етикети: #maksimalna-sigurnost #transact-sql #vpn-usluga #risk-ot-hakvane #poshta #lichni-danni #cms #merki-za-sigurnost-i-zashtita-na-sajt #softaculous #baza-danni #potrebitelsko-ime #nadezhden-hosting #sajt #stopthehacker #r1software #parola #cms-versii #cpanel-i-cloudflare #silna-parola #ssl-sertifikat #sql-injection #software #backup #zashtita #hakerski-ataki

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе