Начало > ICN.Bg Блог > Friendly Geeks съвети > Инсталирате ghost само с въвеждане на домейн име и IP адрес

Инсталирате ghost само с въвеждане на домейн име и IP адрес

Инсталирате ghost само с въвеждане на домейн име и IP адрес

(Обновена: ) | Friendly Geeks съвети

Призраци, духове и всякакви други интересни неща витаят в IT средите в последните месеци и ние съвсем GHOSTоприемно ги настанихме на готов ghost template в нашата клауд платформа, като за ваше улеснение ще инсталирате само с въвеждането на IP адрес и домейн име.

Какво представлява Ghost? Ghost е съвсем нова Open Source платформа, която ви позволява да изградите ваш собстен блог и то съвсем безплатно.
ghost притежава множество инструменти, които ще направят изграждането на блога ви лесно и забавно.
Блог платформата подобна на wordpress, се различава значително по начин на инсталиране на приложението. Тук инсталацията за разлика от WordPress се извършва през командния ред на сървъра, на който я инсталирате, което определено води до дискомфорт в голяма част от потребителите, тъй като се изискват технически познания за инсталирането и поради факта, че както вече споменахме инсталацията се осъществява през SSH достъп до сървъра.

Какво направихме ние за вас, за да използвате лесно Ghost?
Ние създадохме готов ghost шаблон в нашата клауд платформа icncloud.net, с който можете да инсталирате ghost само с въвеждане на домейн име и IP адрес - без да е нужно да знаете какви команди се изпълняват.

Стъпка по стъпка към лесна и успешна инсталация?
За да използвате темплейта е нужно да имате клауд сървър в icncloud.net, като можете да създадене нов или да използвате съществуващ такъв, който да преизградите с ghost темплейта 'CentOS6-X64-Ghost'.
Препоръчителни ресурси за клауд сървъра:
- 512MB или повече рам памет
- 2 процесорни ядра по 25%
(Разбира се, ако трафика за в бъдеще се увеличава и ресурсите не достигат те могат да бъдат завишени по всяко време.)

След създаването на машината е нужно само да се логнете в icncloud.net , където ще се стартира автоматично скрип, който ще поиска от вас да въведете следните два параметъра:

Domain: домейн името, което ще използвате за блог платформата - например azizpolzvamghost.com

IP Address: Тук е нужно да въведете ip адреса на вашия клауд сървър, на който инсталирате ghost (него можете да видите също в cloud панела, в секция preview).
След като вече сте въвели тези два параметъра блог платформата скрипта ще ги заложи в конфигурационния файл на ghost и авточатично ще продължи инсталацията. Когато тя приключи ще видите login промпта, където да въведете root потребител и парола.
Вече можете да отворите azizpolvamghost.com или домейна, който сте задали.

Къде мога да разгледам Ghost темите? На официалния сайт на Ghost, може да намерите пълната гама от теми, който предлагат . Разгледайте и изберете най-подходящата тема за вас, за да престъпите към лесно инсталиране.

Етикети: #blog #open-source #instalirane-na-blog #ghost #instalirane-na-ghost #wordpress #open-source-platforma

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе