Имейл функционалност през cPanel

Имейл функционалност през cPanel

http://www.youtube.com/watch?v=BOT71i4Dh54

Eкипът на Friendly Geeks продължава поредицата от видео уроци на тема cPanel и как да го направим свой приятел! В предишното ни видео се запознахте с основните функции на cPanel и вече знаете какви предимства ви дава той. В днешното видео ще се запознаем със cPanel функцията, която ни позволява да контролираме нашите пощенски акаунти. След като влезем в нашия cPanel по средата виждаме прозореца, който ни дава пълен достъп до нашите пощи.

От първото меню "Пощенски акаунти" можем да конфигурираме и създаваме нови пощенски акаунти. Можем да променяме паролите на вече съществуващите пощенски акаунти, както и да променяме тяхната квота. Квота е размерът дисково пространство, което сме преценили, че ще отделим за всяка конкретна пощенска кутия. Той може да бъде различен и да се променя по всяко време, в което желаем.

От падащото меню "More" > Контролен панел можем да влезем през web mail. Избираме желаното от нас приложение за влизане в web mail - cPanel ви предоставя избор между следните приложения - Horde | Roundcube | Squirrelmail.

Отново от падащото меню "More" можем да изберем "Configure mail client", от където можем да видим необходимите настройки за конфигуриране на нашия мейл клиент. Friendly Geeks вече ви показаха колко лесно можете да настроите своя мейл клиент. Вижте как да го направите тук!

Следващата опция, която cPanel ви предлага е "Web-поща". Тази опция се използва за директен достъп до webmail. Web-пощата Ви позволява да проверявате имейла си от уеб браузъра си, както и да го използвате за настолно приложение(например Outlook Express или Thunderbird чрез POP3). Това значи, че Вие можете да проверите своята поща от всеки web-браузър.

Spam Assaasin: Това е функция, която ни предпазва от нежелана спам поща. Когато активираме Spam Assassin можем да добавяме и филтрираме определени email адреси, както и хедъри на съобщения, които да бъдат блокирани. Spam Assassin представлява сам по себе си автоматична система за филтрация на електронната поща, идентифицирана като нежелани съобщения (спам) на основата на съдържимото в заглавието и текста на съобщенията.

Пренасочване: От тук можем да създаваме email пренасочвания. Ако нашата пощенска кутия e test@icnfriendlygeeks.com и желаем да създадем имейл пренасочване към нея можем да го направим по следния начин: Добавяме адрес за пренасочване по наш избор, например: office@icnfriendlygeeks.com, който да пренасочва към test@icnfriendlygeeks.com За да добавим мейл пренасочване office@icnfriendlygeeks.com не е нужно да имаме пощенска кутия office.

Auto Responders или автоматичен отговор: Това е функция, която ни позволява да настроим нашата поща да връща автоматичен отговор на всеки получен email. Например, когато някой ни изпрати email, той веднага може да получи следния отговор:

*Благодарим, че се свързахте с нас. Вашето писмо е получено и ще се свържем с Вас в най-кратък срок.*

По този начин нашите потребители биват известени автоматично, че ние сме получили техния email, и че работим по него.

Адрес по подразбиране: Чрез тази функция можем да предотвратим загубата на поща идваща към нашия домейн. Например, ако нашата поща е office@icnfriendlygeeks.com и наш клиент се обърка и изпрати email към ffice@icnfriendlygeeks.com или към друг несъществуващ email, писмото ще бъдат автоматично препратено към нашата съществуваща пощенска кутия.

Филтрация на нивото на акаунта: От тук можем да създадем филтър за нашия акаунт, който ще бъде активен за всички писма идващи към нашия домейн. Например можем да филтрираме всички писма идващи от определен email адрес или изпращач. Филтрацията може да се състои от изтриване/препращане на полученото писмо, както и от много други фунцкии.

Филтрация на нивото на потребителите:

ОТ тук можем по същия начин да създадем филтър, но той ще бъде активен само за избрани от нас пощенски акаунти/кутии.

Email Trace: Чрез тази функция можем да проследим какво се случва с писмата, които изпращаме и дали те са пристигнали успешно или не са били доставени на получателя.

Import Addresses/Forwarders: Чрез тази функция можем да импортираме еmail адреси или еmail пренасочвания от CSV или Excel файл. Чрез импортирането акаунтите съдържащи се във файла ще бъдат автоматично добавени във вашия акаунт.

Email Authentication: Случвало ли Ви се е да изратите email, и той да попадне в спам кутията на Google/Yahoo/Hotmail? Много от големи пощенски сървъри проверяват дали email адреса, от който се изпраща писмото е верифициран. Тази фунцкия е вашето решение. Можете да създадете SPF запис към своя домейн, и по този начин помагате на отсрещния сървър да разпознае източника на вашето писмо и да не го маркира като спам.

MX запис: От тук можете бързо и лесно да създавате и променяте MX записи към избран от Вас домейн. Вие можете да използвате функция за управление на MX Записа, за да измените мястото на доставяне на пощата на домейна. Това позволява доставянето на поща от един домейн в друг домейн. Изменението на MX Записа ще доведе до изменението на записа на пощенския сървър на Вашия домейн.

Използвайте тази функция, за да създавате резервни пощенски сървъри, които ще приемат пощата при изключването на основния пощенски сървър. След възстановяването на работата на основния сървър, доставката на поща ще бъде възобновена. За да изпълните тези настройки, следва да добавите втория MX запис за Вашия домейн с по-нисък приоритет, отколкото на основния запис MX. Имайте в предвид, че най-високия приоритет е 0, а най-ниския е 10.

Google apps wizard: Чрез тази функция лесно и бързо можем да конфигурираме нашата поща към Google.

Вярваме, че сме успели да ви бъдем полезни и сме ви предоставили пълна информация как да управлявате успешно своите имейл акаунти и настройки. Екипът на Friendly Geeks е на разположение 24/7 да ви съдейтсва или помогне при всеки възникнал казус или въпрос!http://www.youtube.com/embed/BOT71i4Dh54

[/vc_column_text] [/vc_column] [/vc_row]

Етикети: #imejl-sarvar #poshta #imejl #imejl-klient #spam-assassin #email-adres #ueb-mejl #poshtenski-akaunt #pop3 #mx-zapis #icn-bg #web-poshta #imejl-filtrirane #avtomatichen-otgovor #poshtenski-sarvar #imejl-prenasochvane #cpanel #friendly-geeks