Начало > ICN.Bg Блог > Friendly Geeks съвети > Хостинг план – как да направим най-добрия избор

Хостинг план – как да направим най-добрия избор

Хостинг план – как да направим най-добрия избор

(Обновена: ) | Friendly Geeks съвети

Изборът на хостинг план е важна стъпка за успешно интернет присъствие. Ако вашият бизнес има уеб сайт, то задължително ползвате хостинг. Ако работата ви е свързана с разработка на уеб сайтове, значи често купувате или променяте хостинг планове. В тази статия ще ви дадем основни съвети за това как да изберете оптималния хостинг план според изискванията на вашия бизнес.

Знаeте своите нужди: За да изберете най-добрия план за сайтовете си, трябва да познавате добре нуждите си. Помислете доколко бизнесът ви разчита на уеб сайта – дали дейността му е базирана изцяло онлайн или по-скоро имате представителен, сравнително статичен уеб сайт. Имайте предвид големината на бизнеса си и дали това рефлектира върху натоварването на сайта. Определете кое е по-важно за вас – трафикът, обемът на дисковото пространство, разходът на процесорно време (CPU), броят add-on домейни или безплатните екстри към хостинг плана, които предлага хостинг компанията.

Уеб хостинг, VPS или нает сървър: Това е първата стъпка към най-добрия избор. Необходимо е да имате ясна представа дали ви е нужен VPS хостинг, нает сървър или споделен хостинг. Независимо дали представлявате голяма компания, малка фирма, или управлявате личен проект с не особено посещаван уеб сайт, уеб хостинг е много добро решение на разумна цена. Споделен хостинг също е удачен и за средно натоварени сайтове и приложения, разработени за работа със стандартни компоненти. Ако обаче бизнесът ви е сравнително малък, но има големи шансове за бързо развитие или, дори по-важно – разчита основно на уеб сайта си, тогава по-добре се насочите към VPS хостинг или Manage VPS, а също така и нает сървър. Когато желаете да ползвате по-специфично приложение, или искате да имате пълен контрол над сървъра, тогава виртуалният или нает сървър е най-доброто решение. Имайте предвид, че винаги можете да преминете от най-ниския VPS план към най-високия или дори към нает сървър с конфигурация по ваш избор.

Процесорно време: Нереалистично е да очаквате нискобюджетно решение за уеб сайтове, които изразходват огромен процесорен ресурс. При по-ресурсоемки сайтове, може да мислите за по-висок хостинг план или за самостоятелен сървър – виртуален или нает. Когато уеб присъствието ви не е просто визитна картичка и приложението, което задвижва уеб проекта, е сложна и многофункционална система, трябва да помислите за процесорното натоварване, за трафика генериран към базата данни и за производителността при голям брой едновременни посетители. Виртуаленият сървър и наетият сървър са предназначени именно за тези от вас, които имат нужда от повече ресурс, заделен само и единствено за вашето приложение.

Дисково пространство: Определете какво дисково пространство е необходимо за всеки ваш уеб сайт. Възползвайте се по най-добрия начин от разнообразието от хостинг планове. Имайте предвид, че в това дисково пространство влизат и вашите пощенски кутии и ако имате интензивна мейл кореспонденция, тогава този параметър не бива да се подценява. В случая, когато имате интензивна бизнес кореспонденция е добре да помислите и за бизнес мейл решение, което да отговаря на нуждите ви.

Гъвкавост на предлаганите услуги: Вашият бизнес е динамична структура – развива се, расте или се реорганизира. С това се менят и нуждите ви. По тази причина, преди да изберете хостинг план, помислете дали са ви необходими гъвкави бизнес решения – еластични хостинг планове с лесна миграция, с които избирате необходимите си параметри в зависимост от конкретния проект. Прегледайте какви допълнителни възможности има всеки хостинг план и какви са възможностите за мигновени разширения. В този случай е добре да погледнете и хостинг решения, които ви предоставят гъвкавост на ресурсите и мигновенно скалиране като Cloud услугата

Сравнявайте цените на хостинга: Добре е да знаете кой хостинг план какво предлага и какво точно се включва в цената. Просто сравнявайте плановете внимателно и се уверете, че получавате точно това, което ви е необходимо и че не плащате излишно за ненужни функции и възможности. Посъветвайте се с консултантите, ако имате допълнителни запитвания. От друга страна, добрата преценка днес за бъдещите ви нужди може да ви спести време утре.

Колко е бърз сайтът ви: Добре е да проследите и свързаността, която хостинг доставчика ви гарантира, както и да се уверите, че можете да се възползвате от екстри, които предлагат увеличаване на скоростта на сайта.

Изборът на хостинг план, който максимално отговаря на вашите нужди, е гаранция за оптималното функциониране на сайта ви. И накрая, не забравяйте, че добрият хостинг ще ви спести проблеми по поддържката на вашия уеб сайт, което ви дава възможност да се посветите изцяло на развитието на бизнеса си.

Вижте още: Какво е хостинг -Всичко за хостинга събрано на едно място.

Етикети: #server #vps #cloud #host #Hosting #mail #мейл #website #уебсайт Текст на връзката

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе