Начало > ICN.Bg Блог > Friendly Geeks съвети > Friendly Geeks показват как да настроите вашия имейл клиент

Friendly Geeks показват как да настроите вашия имейл клиент

(Обновена: ) | Friendly Geeks съвети

И днес Friendly Geeks екипът на ICN.Bg продължава с поредицата полезни и интересни видео клипове. Нямаме търпение да ви представим новото видео на тема "Как да настроите своя имейл клиент". Използвайки възможността за неограничен брой пощенски акаунти, която получавате заедно с уеб хостинг на ICN.Bg, вие можете да създадете професионален и представителен имейл акаунт.

В това видео ще ви покажем как да настроите своя мейл клиент към мейл сървърите на ICN.Bg. За целта трябва да имате активен мейл хостинг в ICN.Bg и инсталиран имейл клиент на вашия компютър. Можете да използвате някой от най-разпространените имейл клиенти - Thunderbird или Outlook. Friendly Geeks ви препоръчват Thunderbird, защото е безплатен имейл клиент, има множество полезни плъгини, лесен за употреба е и се настройва изключително бързо.

За да настроите вашия имейл клиент, е необходимо да вземете настройките от вашия потребителски акаунт в https://www.icn.bg/bg/

Зададените там настройки, следва да бъдат настроени във вашия имейл клиент. Във видеото ще покажем пример с акаунт на Linux хостинг за настройки със SMTP и без SMTP. Следвайте следните стъпки:

  1. Влизате във вашия cPanel и от раздел "Пощи" избирате "Пощенски акаунти"
  2. Създавате свой пощенски акаунт и парола.
  3. От бутона "More", намиращ се в дясно срещу всеки мейл акаунт избирате "Configure mail client".
  4. По-надолу ще откриете SSL/TLS и Non-SSL настройките. Това са настройките, с които ще конфигурирате своя имейл клиент.Силно препоръчваме използването на IMAP протокола, тъй като чрез него писмата не се теглят върху вашия компютър, а се пазят на нашите сървъри, което ви дава 100% сигурност и надеждност.Настройките, които ще са ни нужни за имейл клиента са следните:Secure SSL/TLS Settings - защитена вързка (препоръчва се)Incoming server: light.icnhost.net (примерен сървър)

IMAP: Port 993

POP3: Port 995Outgoing server: light.icnhost.net (примерен сървър)

SMTP: Port 465Non-SSL Settings - незащитена връзкаIncoming server: mail.stodorova.eu (пример). Въвежда се : mail.името на домейна

IMAP: Port 143

POP3: Port 110Outgoing Server: mail.името на домейна

SMTP: Port 26След това отваряте своя имейл клиент (в случая Thunderbird) и кликвате върху "Създаване на нова регистрация". Kликвате на бутон "Прескачане и използване на съществуваща поща", и въвеждате данните си:Вашето име: Името, което искате да визуализира, като някои изпраща/получава мейл от вас.

E-поща: името на пощенския акаунт (test@stodorova.eu).

Парола: Паролата, която сте задали/генерирали от Вашият cPanel.В случай, че желаете да използвате IMAP протокол, избирате IMAP (отдалечени папки). Ако предпочитате да използва POP3 протокол, избирате POP3 (съхраняване пощата на компютъра).След което имейл клиентът автоматично генерира нужните портове за Non-SSL връзка:143 порт за IMAP (Non SSL)

110 порт за POP3 (Non SLL)В конкретния пример ще използваме IMAP със SSL връзка, затова кликваме на бутона "Ръчна настройка" и конфигурираме SSL/TLS. След което променяте адреса за Incoming/Outgoing сървър. Когато използвате SSL/TLS връзка за Incoming/Outgoing сървър се задава адреса на сървъра, където се намира вашия хостинг акаунт.

Когато натиснете бутона "Готово", имейл клиентът проверява зададените настройки и прави връзка с указания имейл сървър.
Ако всичко е конфигурирано коректно, прозорецът за настройките ще изчезне, и ще имате възможността да изпратите тестов имейл.

Можете да изпратите тестов имейл на същия пощенски акаунт, който сте конфигурирали, за да се обедите, че сте конфигурирали всичко правилно.

Очаквайте следващото видео на Friendly Geeks - как да конфигурирате своя FTP клиент! А ние очакваме вашите отзиви, коментари и предложения!

Етикети: #mail #email

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе